„Esposiţia obiectelor de industrie casnică în Cernăuţi” (I)
„Al treilea dulap conţinea o colecţiune de pălării a feliuritelor districte din Bucovina. Formele care le-am vedut aice nu sunt esclusiv ale respectivului district, ci numai cele mai usitate şi mai des purtate. Ele se deosebiau atât prin forma cât şi coloarea lor, coloarea neagră a însă prevalentă şi se întrebuinţează mai în toate districtele locuite de români. Interesantă a fost colecţiunea aceasta, căci după forma, nălţimea fundului pălăriei şi lăţimea streşinelor ei, puteai conchide asupra făpturei poporului din feliuritele districte...Cea mai bună impresie asupra privitoriului făceau pălăriele din Dorna, Câmpulung şi Rădăuţi, atât prin forma cât şi împodobirea cu gust”.
„Revista politică”, Anul II, Nr. 6, Suceava, August 1887.
„Stop la hramuri!”
„Sătenii din comuna Mănăstirea Humorului au hotărât să înceapă anul acesta clădirea unei noi biserici. Comuna este mare, are aproape 2.500 de suflete, iar biserica este absolut neîncăpătoare, căci a fost clădită înainte cu 400 de ani, ca mănăstire. Pentru a putea suporta cheltuielile clădirei, în vremuri aşa de grele ca acestea, sătenii au hotărât să se restrângă de la alte cheltuieli, mai puţin necesare, şi să contribuie la biserică. În tot anul, la Mănăstirea Humorului se făcea hram cu pregătire mare, se cheltuia mult mai ales cu băutura. Hramul bisericii este Adormirea Maicii Domnului, 15 August.
Deci sătenii au hotărât să renunţe la hram timp de 5 ani, iar cheltuielile ce le făceau altădată cu hramul să se adauge la fondul de clădire.Bineînţeles că nici Mănăstirenii nu vor merge în timpul acesta la alte hramuri, ştiut fiind faptul că hramul este dat cu împrumutul: azi vii la mine, mâine merg la tine”.
„Glasul Bucovinei”, Anul VXIII, nr. 4615, August 1935.