„Desclocirea păserilor de curte” (II)
„Un alt mijloc constă în a închide cloşca într’un coş de trestie, pus în mijlocul curţii, astfel ea poate urmări toate mişcările celorlalte paseri din curte; o privează de mâncare vre’o două dile, dându-i numai apă.
După două dile cel mult, ea îşi manifestă cu agitaţie dorinţa de a ieşit şi de a fi cu colegele ei. E foarte rar ca acest tratament să nu reuşească.
Câte odată se întâmplă ca să fie desclocită numai pentru 5 - 6 zile şi începe din nou să clocească, atunci se repetă metodele arătate aici, dar de astă dată clocirea nu mai e aşa puternică şi nici nu mai are durata celei dintâi.
Desclocirea păserei se observă şi după aceea, că creasta, care începuse să fie descolorată puţin, mai palidă, acum îşi reia culoarea ei naturală, roşie”.
“Gazeta Săteanului”, Anul al XVIII-lea, Nr. 12 (347) 20 (2) Iulie 1900.
„Recensământul conducătorilor de vehicule cu tracţiune mecanică”
„Comandamentul Centrului de Recrutare Rădăuţi ne roagă să publicăm următoarele: Toţi posesorii de carnete de conducere a vehiculelor cu tracţiune mecanică animală, de orice fel, şoferi şi amatori din raza acestui cerc de recrutare, să se prezinte la reşedinţa comandamentului cu începere de la data de 20 Iulie până la 10 August 1939, între orele 8-12 şi 17-20, iară Duminică dela orele 8-13, aducând cu sine carnetul de conducere, livretul militar, ordinul de mobilizare pe care îl posedă, precum şi orice act pentru a dovedi situaţia militară. Persoanelor vizate cari nu se vor prezenta la termenul fixat li se vor anula carnetele de a conduce un vehicul cu tracţiune mecanică pe căi publice”.
„Suceava”, Anul I, nr. 162, 21 Iulie 1939.