„Ţiganii din Bucovina”
„La alipirea Bucovinei la Imperiul Austriei trăiau aici, după numărătoarea lui Spleny făcută la anul 1776, 534 Ţigani cu şederi statornice şi 242 nomadi, mai târdiu însă se urcă numărul lor la 5.000 de suflete; pentru aceşti Ţigani puse guvernul austriac un voevod în persoana unui anumit Ivanovici, obligându-l ca să se intereseze de înbunătăţirea stării lor morale şi materiale, aceasta însă aduse un folos minimal, din care causă postul unui voevod ţigănesc, după moartea lui Ivanovici, nu se mai ocupă”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul II, nr. 47, Cernăuţi, Duminică 14/26 Iunie 1892.
„Oprirea alcoholului”
„De două ori pe lună, la termenele când se împărţesc ajutoarele, vedem crâşmele pline de femei, care cerşesc până ajung în nesimţire, bocind, dragă doamne, pe bietul bărbat plecat în bătaie. Bine înţeles că această jale este motiv de popas pe la toate crâşmele...Se recomandă ca în fiecare comună să se instituie comitetele de supraveghere, care, neputând îndrepta ele însăşi răul, au dreptul să reclame intervenţia autorităţilor. Oprirea alcoholului este o măsură din cele mai salutare, pentru care trebuie să fim mulţămitori autorităţilor dregătoare”.
„Viaţa Nouă”, Anul III, nr. 155, 20 Iunie 1915.
„Sortimente noi”
„Meşteşugarii Cooperativei <Solidaritatea> din Gura Humorului, binecunoscuţi pentru reuşitele produse făcute din piele şi artizanat şi-au anunţat prezenţa în actualul sezon estival cu noi sortimente de acest gen. Printre ultimele noutăţi, care au şi început să sosească în magazinele specializate ale URCM, figurează centuri de piele pentru bărbaţi, încrustate cu diferite motive naţionale, serviete diplomat, genţi vînătoreşti, cartuşiere etc. lucrate cu mult gust şi măiestrie”.
„Zori Noi”, Anul XIX, nr. 5448, Suceava, Vineri 18 iunie 1965.