Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 105 (7717)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Antichităţile şi documentele istorice din Bucovina” (III)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Antichităţile şi documentele istorice din Bucovina” (III)

Afară de mănăstiri, biserici şi de odoarele lor, mai aflăm obiecte de antichitate şi la persoane particulare. Pe la boierii, răzeşii şi ruptaşii noştri să găsesc hrisoave domneşti şi alte documente din timpurile trecute, care tratează despre vânzări şu cumpărări, despre schimbări, împărţiri şi donaţiuni de moşii şi alte diferite lucruri. Aceste obiecte şi documente au o însemnătate deosebită, nu numai pentru istoria poporului român, dar şi pentru istoria dreptului privat la Români. Câte din aceste documente pe care le posedă Bucovina sunt cunoscute? Foarte puţine, căci unei singure persoane îi este cu neputinţă a cutreiera tot unghierul şi cotlonul întrebând şi căutând documente din vechime. Nu voim să facem imputări nimănuia şi iertăm nepăsarea de până acum faţă de antichităţile din ţară, deoarece suntem destul de aspru pedepsiţi prin netăgăduitul fapt, că multe din documentele noastre s’au pierdut şi prin ele s-a pierdut şi o parte din istoria noastră. Dorim însă păstrarea antichităţilor care au mai rămas şi de aceea luarea de măsuri pentru neînstrăinarea şi conservarea lor”.    

„Revista Politică”, Anul I, nr. 23, 15 Prier 1887.    

 

„Clubul <I.C. Frimu> din Frasin”

Străduindu-se să traducă în fapte sarcinile cultural-educative din această perioadă, activiştii culturali de la Clubul <I.C. Frimu> din Frasin, îndrumaţi de organizaţia de partid, şi-au intensificat activitatea. În primul rînd, formaţia artistică de amatori şi-a îmbogăţit repertoriul. Astfel, coriştii au învăţat cîntece noi ca <Imn de mulţumire partidului>, <Să fii partidului oştean>, <Hora GAC> şi altele, iar recitatorii au învăţat poezii închinate partidului. De altfel, corul şi recitatorii au şi prezentat spectacole cu noul repertoriu, atît în Frasin cît şi în localităţi învecinate. În acelaşi timp, brigada artistică de agitaţie a clubului pregăteşte un program axat pe succesele obţinute de oamenii din comună în cinstea aniversării a 40 de ani de la înfiinţarea PCR”.

„Zori noi”, Anul XV, nr. 4158, Suceava, Joi 20 aprilie 1961.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Antichităţile şi documentele istorice din Bucovina” (III).
 Vizualizări articol: 918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Antichităţile şi documentele istorice din Bucovina” (III)5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei