„Ordinaţiune contra alcoholului”
„Prin o ordinaţiune adresată oficiilor şcolare s’a dat ordin corpurilor învăţătorilor de la şcoalele poporale şi civile, cum şi de la pedagiile învăţătoreşti, de a se folosi de ori şi ce ocasiune binevenită la propunerea diferitelor obiecte de instrucţiune, şi de a demonstra tineretului pericolele ce resultă din consumarea neîntreruptă şi peste măsură a alcoholului; ca datorie li s’a impus aceasta mai ales învăţătorilor însărcinaţi cu predarea somatologiei, higienei şi istoria naturală”.
„Deşteptarea”, Anul X, nr. 21, Cernăuţ, Joi 14 (27) Martie 1902.
”Îmbunătăţirea rasei cailor”
„Secretariatul se serviciu pentru agricultură a întocmit, pentru îmbunătăţirea rasei cailor din Bucureşti, mai multe staţiuni de prăsilă. În aceste staţiuni se găsesc cei mai buni armăsari ai hergheliei din Rădăuţi, cari sânt meniţi pentru bătaia iepelor găsite sănătoase de medicul veterinar. Pentru fiecare bătaie se va plăti o taxă de 50, 80 şi 100 de coroane, după felul armăsarului. Credem să se simţeşte lipsa de cai de rasă prin toate locurile şi ar fi vremea să se înlocuiască corciturile din timpul războiului”.
„Glasul Bucovinei”, Anul III, Nr. 369, 6 martie 1920.
„Fabrica de cherestea Frasin”
„Pentru ca în acest an Fabrica de cherestea Frasin să nu sufere din cauza lipsei de materie primă, conducerea intreprinderii a luat o seamă de măsuri tehnico-organizatorice pentru buna desfăşurare a procesului de producţie, atît în sectoarele de exploatare, cît şi în cel de industrializare. În centrul atenţiei colectivului c.f.f. (n.r. căi ferate forestiere) a stat întreţinerea în bună stare de funcţionare a parcului rulant de vagoane care să asigure transportul materialului lemnos din pădure la fabrică. În prezent, cele 3 locomotive care circulă transportă zilnic din pădurile Stulpicani, Ostra, Gemenea, sute de m.c. de buşteni. Astfel, în depozitul fabricii de la Frasin a fost creat un stoc de 6000 m.c. material lemnos”.
„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3825, Suceava, Vineri 25 martie 1960.