Şcoala din Cacica, închisă”
„Şcoala din Cacica a trebuit să fie închisă pentru că învăţământul a fost sistat din causa că (!) comuna nu dă lemnul trebuincios pentru încălditul şcoalei. Cu toate că (!) comuna a primit ordinul din partea prefecturei de a furnisa lemne şi cu toate că pădurea se află, aşadicând, sub nas, şi stângenul de lemne costă numai 8 florini, până acum lemnele nu au fost furnisate”.
„Patria”, Anul IV, nr. 384, Cernăuţi, Februarie 1900.
„Din activitatea pionerilor”
„Îndrumaţi îndeaproape de organizaţia UTM, pionerii de la şcoala de 7 ani din Fundu Moldovei, raionul Cîmpulung, sînt printre primii atît la învăţătură, cît şi în acţiuni patriotice. Pionerii şi şcolarii de aici au colectat numai în cursul lunii ianuarie peste 100 kg fier vechi, 50 de bucăţi sticle şi borcane şi 25 kg de maculatură. De la începutul anului şcolar 1959-1960 şi până la data de 7 februarie, ei au strîns peste 500 kg fier vechi, 75 kg maculatură şi 300 bucăţi sticle şi borcane”.
„Zori noi”, Anul XIV, nr. 3787, Suceava 10 februarie 1960.
„Magazin de prezentare şi desfacere a producţiei de încălţăminte”
„Pentru cunoaşterea cererii de consum şi a preferinţelor populaţiei, în municipiul Suceava se deschide zilele acestea un magazin de prezentare şi desfacere a producţiei de încălţăminte. Unitatea tutelară, Fabrica de piele şi încălţăminte <Străduinţa>, îşi propune să desfacă cele mai noi şi mai moderne produse. În viitor, fabrica suceveană va sonda prin acest magazin cererea de consum a populaţiei prezentînd noile sale creaţii în serii mici, după care se vor alcătui colecţiile de încălţăminte pentru contractările cu comerţul. Amenajat în fostul local al poştei, magazinul va prezenta o bogată colecţie de încălţăminte adecvată sezonului de iarnă-primăvară, pentru femei, bărbaţi şi copii”.
„Zori noi”, Anul XXV, nr. 7202, Suceava, Marţi 16 februarie 1971.