sâmbătă, 11 iul 2020 - Anul XXV, nr. 161 (7466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Mănăstirea Dragomirna” (I)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Mănăstirea Dragomirna” (I)

„Acum, când începe vacanţa mare şi odată cu ea şi căldurile mari, este bine ca acei ce sunt sănătoşi, şi au muncit din plin un an întreg, să-şi aleagă un colţişor de ţară unde, mergând pentru un cât de scurt timp, în trecere măcar, să se poată recrea, să se poate reface pentru munca ce va începe în toamnă. Un asemenea colţişor, de un rar pitoresc, este şi Mănăstirea Dragomirna, ctitoria harnicului mitropolit al Moldovei, Anastasie Crimca, situată în Mitocul Dragomirnei, nu departe de Suceava. La ocuparea Bucovinei de Austria, Mănăstirea Dragomirna, în urma vieţii de curat monahism ce se duce acolo, este menţinută între cele trei mari mănăstiri ale Bucovinei: Putna, Suceviţa şi Dragomirna. Toate celelalte au fost desfiinţate. Fondul religionar, creat în 1783, a îngrijit mult de această mănăstire, făcând şi frumosul drum ce duce din Suceava la mănăstire. Înconjurată de jur-împrejur cu un zid puternic, bine închegat în cele patru colţuri, Mănăstirea Dragomirna pare într’adevăr o citadelă de apărare contra duşmanilor, dar şi de izolare a sufletelor pline de osârdie în a-i servi lui Dumnezeu”.

„Glasul Bucovinei”, Anul XIII, nr. 3266, 8 Iulie 1936.  

 

Judeţul Suceava

„Populaţia activă a judeţului număra, la sfîrşitul anului trecut, 303.800 oameni, cu 12.400 mai mult decît în 1965. Dintre aceştia 111.795 (cu 7.986 mai mulţi decît la începutul actualului cincinal) erau salariaţi.

Producţia globală industrială a judeţului Suceava a crescut, în 1968, faţă de 1965, cu 30,4 la sută. În 1969 la această cotă se vor adăuga încă 7,3 procente. Ritmurile diverselor ramuri depăşesc cu mult 9,3 %, nivelul celui global: 81,3 la extracţia minereurilor neferoase, 43 la construcţiile de maşini, 25,7 pentru extracţia de minereuri nemetalifere”.

„Zori Noi”, Anul XXIII, nr. 6711, Suceava, Luni 14 iulie 1969.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Mănăstirea Dragomirna” (I).
 Vizualizări articol: 1048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Mănăstirea Dragomirna” (I)5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei