„Omida” (II)
„Şi de astă dată guvernul înţelept, prin rostul inspectorului său pentru cultura ţării, dă sfatul că acolo unde se arată fluturi pe câmpuri, este bine ca gospodarii să iae fâşii de pânză, late de 50-80 cm şi lungi de câţiva metri, şi, după ce le-au uns pe o parte cu păcură sau altă materie cleioasă, să tragă aceste fâşii peste ogoarele năpădite de fluturi, şi fluturii se vor lipi de păcură şi apoi vor pute fi nimiciţi. Bine ar fi dacă aceste fâşii de pânză, unse cu păcură la capete, ar fi ţinute de doi oameni cari apoi ar trece iute cu ele peste ogor”.
„Deşteptarea”, Anul IX, nr. 58, Cernăuţi, 11 August 1901.
„Politică în biserica din Mitoc”
„Membrii din <Oastea Domnului> s’au încăierat la sfadă şi la harţă cu aderenţii lui Milian Coclici. Vreme de cinci ceasuri, în faţa bisericii, aceşti zurbagii, în frunte cu Milian, au făcut de râsul lumii satul şi biserica. E timpul suprem să se pună capăt odată obrăzniciei gheşeftului care a nenorocit o mulţime de gospodării, care a vârât politica în biserică şi care mai răspunde la numele Milian Coclici”
„Vremea Nouă”, Anul I, nr.7, 15 August 1930.
„Însurătoare”
„Mă prezint în faţa delegatului stării civile de la Sfatul Popular Orăşenesc Suceava. Zic <da> pe nerăsuflate şi aştept celălalt <da> (ah! inima-mi bătea ca după un maraton alergat în papuci care te strîng). Vine. Urmează îmbrăţişări, flori, săruturi şi doar cîteva priviri încruntate (ale celor care puseseră pariuri că mă apucă iarna vieţii tot burlac). Cineva, cu un magnetofon cu tranzistori pune o bandă cu <mulţi ani trăiască> (care se mai produsese şi la o tăiere de moţ)”.
„Zori Noi”, Anul XXI, nr. 6109, Suceava, Sîmbătă 5 august 1967.