„Şcoala pentru stoleri din Câmpulung”
„Împregiurimea Câmpulungului cuprinde cele mai multe păduri şi prin calea ferată are o comunicaţiune promptă cu capitala ţării şi astfel şi cu comerciul mare. Bogăţia pădurilor avu drept urmare faptul că locuitorii, şi mai ales ţăranii din acest district, sunt deprinşi din copilărie cu lucrarea lemnului, pentru care au o deosebită dexteritate”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul III, nr. 61, Cernăuţi, Joi 5/17 August 1893.
„Populaţia n’are apă”
„Vorbim nu de lipsa de apă pentru câteva ore pe zi, neajuns ce nu poate fi încă îndepărtat, ci de lipsa completă de apă pentru populaţia...flotantă a Sucevei. Târgul de joi aduce un procent de populaţie ce trece uneori peste cea a oraşului. Nu s’au sesizat cei în drept despre această problemă, care cere urgentă rezolvare, date fiind şi căldurile excesive ale acestei veri. În târgul vitelor există o pompă şi un rezervor. Dar pentru oameni?! Ce fac copii, femeile, când arşiţa le stă în gât, doar la cele două closete publice! Să fie la origine vreun gând drăcesc care, indirect, obligă această mulţime a noastră românească să intre la Iţic, la Şloim etc. ca să-şi astâmpere arşiţa cu o băutură mai...arzătoare. Cum se poate cere totul când nici măcar apa de la Dumnezeu n’o dai omului ?! Ba mai mult, românului”.
„Suceava”, Anul I, Nr. 32, 1 August 1936.
„Alpinism cu...sacoşa”(I)
„Suceava - Burdujeni - Iţcani este, pentru aprovizionarea cu legume, un traseu mai greu decît escaladarea cine ştie căror piscuri montane. Cineva afirma chiar că oamenii fac un adevărat alpinism cu...sacoşa. Într-adevăr fac! Cînd ajungi să cumperi ce ai în gînd, eşti cineva, dar abia îţi mai tragi sufletul. Asta, în cazul fericit, că găseşti ceea ce cauţi”.
„Zori Noi”, Anul XXI, nr. 6107, Suceava, Joi 3 august 1967.