„Electorale” (II)
„Ciomăgarii adunaţi înaintea otelului steteau, pare-ni-se, sub protecţia poliţiei din Suceava. Poliţistul nr. 2 stetea privind cu zâmbete liniştite la grupul vociferant al lor, urmărind silinţele lor de a răpi electorii d-lui Dr. Blându. Ba chiar şi poliţistul s’a aninat de un elector, ce’l vedea întrând în poarta otelului Langer”.
„Deşteptarea”, Anul XI, nr. 65, Cernăuţi, Duminică 17 (30) August 1903.
„Sărăcie neagră” II
Populaţia din sate nu găseşte lucru şi deci nu are câştig. Fabricile de cherestea sunt închise, iar în păduri se taie lemn.
Datoriile îi apasă pe toţi locuitorii deopotrivă.
Cea mai mare nenorocire pentru un om din aceste părţi ale ţării, este când îi naşte nevasta un copil, sau când în moare cineva din familie. Preoţii n’au primit lefurile de la Fondul Bisericesc pe cinci luni de zile din anul acesta; la fel şi cântăreţii bisericeşti. Aceşti slujbaşi ai altarului, pentru a putea trăi, cer taxe mari de la ţărani pentru botezuri, cununii şi înmormântări. De unde poate scoate nenorocitul de ţăran suma de cinci sau şase sute de lei, pentru a-i da preotului bani pentru o înmormântare”.
„Cuvântul Ţărănimii”, Anul X, nr. 289, 30 August 1931.
„Vara la Siret”
„E cald la Siret în aceste zile de vară. E caldă şi berea. E cald şi vinul. Totul este cald în restaurantul <Moldova>. Atmosfera caldă e întreţinută şi de un picup înzestrat cu un <bogat> sortiment de plăci al căror număr nu trece de...trei. Toate în <perfectă stare>: vechi şi deteriorate. Anul acesta nu se ştie că în Siret există şi grădini de vară. Pentru că dacă s-ar fi ştiut ar fi fost deschise. Consumatorii sînt serviţi în localuri închise, ca nu cumva să respire aer curat”.
„Zori Noi”, Anul XXII, nr. 6126, Suceava, Duminica 27 august 1967.