„Pentru activitatea sa neobosită”
„Ministrul de culte şi pentru instrucţiunea publică a conferit învăţătorului superior dela şcoala de o clasă pentru băieţi din Suceava, Mihai Schwetz, titlul unui director, pentru activitatea sa neobosită la acea şcoală”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul V, nr. 50, Cernăuţi, Duminică 7 iulie 1895.
„Dumbrăveni”
„Întreit de scump inimii oricărui român bucovinean e satul Dumbrăveni: aici a trăit în retragere Iordachi Balş, care la finea secolului 18 a stat în fruntea Bucovinei, reprezentând poporul român şi luptând pentru drepturile lui, aici s-a născut strălucitul geniu Eminescu, care pe pământul Bucovinei şi-a primit primele inspiraţii, călăuzit fiind la început de geniul lui Alecsandri, şi tot aici stăpâneşte astăzi, plin de cele mai nobile simţuri, un coborâtor din acea familie domnitoare din a cărui sânge curge câte un strop prin inima fiecărui bucovinen”.
„Deşteptarea” (Foaia Partidului Poporal Naţional), Anul X, nr. 56, Cernăuţi, 21 iulie/3 august 1902.
„Strălucirea nocturnă”
„În fond cum arată Suceava noaptea? Deşi de o originalitate necontestată, adesea admirată, piaţa centrală a oraşului este într-adevăr frumoasă numai ziua. Întunericul sfărîmă unitatea inspirat gîndită a ansamblului. Ce vedem? Cîteva firme luminoase (unele defecte) caligrafiate modest, fără har (uneori este luminat magazinul nu vitrina) şi...cam atât. Numai spaţiul verde, discret luminat, te îmbie să-ţi întîrzii paşii...Jocuri de apă colorată cu reflectoare. Risipă de energie electrică şi suliman de gust îndoielnic...”.
„Zori Noi”, Anul XXI, nr. 6100, Suceava, Miercuri 26 iulie 1967.