„Sânzienii”(III)
„Dar cum rămâne cu Suceava, vechea capitală moldovenească, care numără zilele pelegrinajelor între zilele de aur ce-i aduc sume considerabile? Ei, s-o spunem fără rezervă: Suceava e un oraş străin, departe de a fi numit românesc, iar administraţia acestui orăşel decăzut dovedeşte în fiecare an că nu merită câştigul ce i-l aduc moaştele Sf. Ioan cel Nou. Stradele, pieţele, toate murdare, serviciul poliţial, lipsa totală de ordine şi respect, toate dovedesc că Sf. Ioan cel Nou e postat în cel mai nepotrivit loc”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul VII, nr. 27, Cernăuţi, Joi 6 Iulie.
„Lozul”
„Veţi pleca în vilegiatură. Vacanţa vă surâde cu minunatele ei farmece. Vă veţi reface sănătatea, veţi petrece admirabil, veţi admira locuri frumoase şi peisaje splendide. Asta, dacă nu cumva inima vă va fi apăsată de o grijă mare: nu mi-am luat lozul. Ştiţi prea bine că norocul vine pretutindeni. Dar îi trebuie şi lui un semn de recunoaştere, o carte de vizită, adică lozul. Înainte de plecare, un bun gospodar, un om cu grijă şi cu noroc, nu uită lozul aducător de milioane. La 15 iulie se trage clasa I-a la Loteria de Stat. Cine are lozul poate sta liniştit la băi, în vacanţă, la cel mai îndepărtat capăt al ţării…Aduceţi-vă aminte de bucuria celor cari au fost înştiinţaţi în vacanţă: aţi câştigat la loterie. S-au aduceţi-vă aminte necazul acelora cari au văzut numărul drag lor în mâinile altora”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, nr. 4848, 4 iulie 1936.
„Pleaşca...<Atlanticului>”
„Un individ străin de legile şi moravurile noastre îşi întinsese taraba, cu unele produse pe care le vindea pe sub mînă, chiar printre legumele desfăşurate în piaţa oraşului Rădăuţi. Oferea o frumoasă colecţie de ceasuri <Atlantic> trecute prin contrabandă. Sub elasticul ciorapului avea nu mai puţin de 6681 lei obţinuţi din vînzarea unor ceasuri şi baticuri. A recunoscut pe loc că a... voalat diapozitivul posturii de turist şi a admirat iscusinţa cu care au acţionat organele noastre de ordine”.
„Zori Noi”, Anul XXV, nr. 7319, Vineri 2 iulie 1971.