„Gura Humorului”
„Orăşelul Gura Humorului zace într-o vale binecuvântată de natură cu toate frumuseţile ei încântătoare. O vale aşedată la coasta Carpaţilor răsăriteni este vatra centrală a acestui oraş. Această vale este închisă din partea sudică şi nordică de munţii Carpaţilor, grupaţi în şire lungi cu coame gigantice. Coastele lor sunt peste tot acoperite cu păduri mândre şi dese. Fagul alb, carpenul şi alţi arbori formează majoritatea. Înspre apus, valea Humorului, urmărind râuleţul Moldovei, devine din ce în ce tot mai strâmtă şi se pierde cu totul în sânul Carpaţilor azurii”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul VI, nr. 55, Cernăuţi, Joi 11/23 Iulie 1896.
„Un student indochinez în vacanţă la Burdujeni”
„Aflăm ca Burdujenenii au pentru vara aceasta un vizitator deosebit. E vorba de un student indochinez care-şi face studiile în Franţa. A ajuns la noi găzduit în familia unui coleg de aici. Indochinezul e încântat de regiune”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, nr. 4865, 28 Iulie 1936.
„Rememorări”
„Şi a fost, cîndva, la Fălticeni, un parc. Copaci falnici, umbră, aer, mireazmă de tei, un pavilion cochet, bănci, iar în chioşc fanfara cînta. Întîi a venit o dispoziţie pentru prohibirea vînzării de băuturi spirtoase la pavilion, întrucît cheflii strică liniştea bolnavilor din spitalul de-alături. Apoi a venit nepăsarea care a ros chioşcul, a schilodit băncile, a întinat aleile şi a lăsat ciorile, toate ciorile din oraş, să năpădească arborii. Cîte-un chefliu, spun bolnavii, era, cîteodată, nostim. Ciorile-s doar gălăgioase, cumplit de gălăgioase, Cît despre pavilion, el moare încet, dar implacabil, cu fiecare fereastră care i se răpeşte, cu fiecare scîndură ce i se smulge, lăsat în voia vînturilor şi a...descurcăreţilor”.
„Zori Noi”, Anul XXIII, nr. 6708, Suceava, Vineri 11 iulie 1966.