„Defraudaţiunile la vămile bucovinene”
„Comisarul de finance din Suceava, Nicolau Sieradzki, care ceruse să fie pensionat şi nu a putut fi pensionat din causa cercetării ce era în curgere, s’a împuşcat. După el rămâne o văduvă cu şese copii”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul I, nr. 26, Cernăuţi, Duminica 28 Iulie 1891.
„Ce se întâmplă în Suceava”
„Joia trecută, în 10 iulie, s’au putut aduna câteva sute de săteni, complectaţi cu hărgăţimea şi golanii târgului, cari, la un moment dat, au îndrăznit să sferme câteva geamuri şi să deşarte câteva şipuri de băutură. De aceea, însuşi prefectul, împreună cu procurorul şi cu colonelul comandant al Cercului de recrutare au fost ţinuţi împresuraţi o jumătate de zi în Prefectură, siliţi să suporte obrăzniciile şi mojiciile unor capete tulburate de fel de fel de <idei>. Azi se înţelege că răul s’a întins, ca orice rău. Azi toate satele judeţului nostru trebuie împănate cu armată...De dreptatea, de nevoile şi de greutăţile ţării şi ale oamenilor, are cine purta grijă, începând cu Regele! Nebunii şi zurbagii niciodată şi nicăieri n’au adus bine”.
Vremea Nouă”, Anul I, nr. 3, 18 iulie 1930.
„Pe valea Suhăi - Noul drum al baritei”
„Hala de flotare, asemănătoare unui vast amfiteatru, unde spectacolul trebuie contemplat de sus, ne întîmpină cu un imens foşnet lichid. În bateriile de flotare veşnic agitate, însupate din belşug sub acţiunea reactivilor, a bulelor de aer, particulele utile sînt separate de steril, călăuzite spre filtre în flux neîntrerupt, transformate în pastă densă şi grea. Benzi transportoare duc pasta umedă spre cuptoarele de calcinare, lungi tuburi de oţel, căptuşite cu material refractar, suspendate aproape orizontal, rotindu-se lin. Uscarea se săvîrşeşte la o temperatură de 500 grade, neutralizîndu-se totodată efectul negativ, spumat al flotării, al reactivilor asupra baritei”.
„Zori Noi”, Anul XXIII, nr. 6718, Suceava, Marţi 22 iulie 1969.