Străinii şi băştinaşii...
„Toţi străinii, ce au năpădit cu droaea în ţara noastră mănoasă şi dotată de natură cu cele mai frumoase daruri se sciu usa minunat de împrejurări; numai noi, popor baştinaş, stăm cu mânile în şolduri, ca şi când ni-ar merge trebile strună. Ce ironie amară. Pe când ar fi natural şi cu cale, ca cei străini veniţi la noi, să ni se închine nouă, noi ne închinăm lor şi le cedăm un teren după altul, ca şi când am avea frică de dânşii”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 5, Suceava, 15 Iuli 1887.
„Politicianismul şi bacalaureatul”
„Cu doua zile înainte de începerea bacalaureatului, ziarele au publicat toate centrele în cari vor funcţiona comisii întocmite anume pentru acest examen. Suceava, care ca întotdeauna a fost centru naţional-cultural al Bucovinei, şi prin urmare şi de bacalaureat, nu putea fi trecută cu vederea nici de astă dată, mai ales că are, în fiecare an, majoritatea de candidaţi dintre toate oraşele vecine. La Suceava au fost repartizaţi şi candidaţii din Fălticeni, fiind în număr mai mic decât cei ai Sucevei. Ce s’a întâmplat însă! În ziua de Sânzâieni, în jurul examenului deci, când candidaţii din Fălticeni veniseră deja la Suceava, soseşte o telegramă de la Bucureşti, aducând la cunoştinţă că examenul de bacalaureat se va ţine la Fălticeni. Atât comisiunea cât şi candidaţii au rămas consternaţi”.
„Vremea Nouă”, Anul I, nr. 1, 4 Iulie 1930.
„Mare îţi e grădina...”
„Invidios pe marile succese ale medicilor chirurgi, care-şi permit să transplanteze chiar inimi, cetăţeanul I.V. Curiştiuc din Pîrteştii de Sus (com. Cacica), a încercat o operaţie puţin obişnuită. Punînd ochii pe capra din ogradă, care aştepta să aducă nişte iezi pe lume, a imobilizat-o şi a supus-o unei operaţii de cezariană. Cu tot iodul pe care l-a folosit, biata cornută a decedat, urmînd-o îndeaproape şi cei trei iezişori. Bineînţeles pentru fapta ieşită din comun consătenii chirurgului n-au găsit decît o expresie: mare îţi e grădina...”.
„Zori Noi”, Anul XXIII, nr. 6716, Suceava, Sîmbătă 19 iulie 1969.