„Ţeranii noştri”
„Ţeranii noştri au sărăcit cu totul în timpul aşa numitului <progres economic>, pentru că nu numai tot venitul muncii lor dară şi capitalul carele îl aveau în pământ au fost înghiţit de camete. Aceste urmări funeste au fost început a fi paralisate prin negoţul cu vite ce’l făceau cu România, căci cumpărau vite eftine în România, lucrau cu dânsele pământul ce li-a rămas, şi apoi le vindeau cu oarecare câştig. Libera comunicaţiune cu România li-a ajutat mai mult decât legile făcute altmintrea cu intenţiune bună în contra cămătăriei, dară carile au putut să fie numai paliative în contra stoarcerii lor prin camete în decurs de mai bine de un deceniu”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 2, Suceava, 1 Iuniu 1887.
„Slujbă în chip deosebit la mănăstirea Putna”
„Din dorinţa IPS Mitropolitului Visarion la 2 Iulie a.c., se va sluji în mănăstirea Putna parastasul anual la mormântul lui Ştefan Vodă cel Mare, în chip deosebit. La această pornire vor lua parte toţi stareţii mănăstirilor bucovinene. De asemenea s-a dispus ca pe viitor şi la celelalte mănăstiri să se deie o grijă deosebită zilelor în care se fac pomenirile ctitorilor voievozi şi vlădici, care le-au zidit sau le-au ajutat în trecut”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, nr. 4845, 1 iulie 1936.
„Bilanţ la...rece”
„Contabilul de la depozitul de combustibil din Cîmpulung s-a...<fript> la aragaz. Nu-i vorbă că s-a şi <jucat cu focul>: întocmind 8 procese verbale false de transfer de butelii, a intrat în posesia acestora şi a început comerţul ilicit cu ele. Îi <ardea> pe cumpărători. Strînsese 11.000 lei, negoţul devenise înfloritor până în clipa cînd au intervenit organele de urmărire penală. Contabilul, ce transformase în casierie propriile buzunare, îşi face acum bilanţul...la rece”.
„Zori Noi”, Anul XXV, nr. 7310, Suceava, Marţi 22 iunie 1971.