„Ţiganii din Bucovina”
„La alipirea Bucovinei la Imperiul Austriei trăiau aici, după numărătoarea lui Spleny făcută la anul 1776, 534 Ţigani cu şederi statornice şi 242 nomadi, mai târdiu însă se urcă numărul lor la 5.000 de suflete; pentru aceşti Ţigani puse guvernul austriac un voevod în persoana unui anumit Ivanovici, obligându-l ca să se intereseze de înbunătăţirea stării lor morale şi materiale, aceasta însă aduse un folos minimal, din care causă postul unui voevod ţigănesc, după moartea lui Ivanovici, nu se mai ocupă”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul II, nr. 47, Cernăuţi, Duminică 14/26 Iunie 1892.
„Şezătoarea şcolilor primare din Bosanci”
„Poate că pentru mulţi Suceveni, şezătoarea şcolilor primare din Bosanci din 20 Mai a.c. li s’o fi părut bizară. Dovadă c’au lipsit aproape toţi. Cum adică să ne vină copii sătenilor la oraş şi să ne arate ce-i arta? Ei da, ne-au venit Bosăncenii şi ne-au încântat, cu adevărat, cu variatul şi cu bogatul lor program. ..Noi cei ce facem parte din societăţile artistice şi culturale şi care îmbrăţişăm cu toată dragostea, orice odrăslire de acest fel, nu putem dacât să felicităm din toată inima strădaniile conducătorilor şcolilor din Bosanci şi mănunchiul de apostoli care ostenesc alături de el”.
„Suceava”, Anul II, Nr. 39, 18 iunie 1937.
Din Gura Humorului
„De curând, au început în oraşul Gura Humorului lucrările de construcţie a uscătorului de fructe al URCC. Prin înlocuirea sistemului de încălzire cu lemne de foc, cu noul sistem - injectoare cu motorină - cheltuielile de producţie la uscarea fructelor vor fi simţitor reduse. Uscătorul va intra în funcţiune la 30 august”.
„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3893, Suceava, Marţi 14 iunie 1960.