„Ţiganii”
„Femeile de Ţigan, şi mai ales cele bătrâne, se ocupă cu căutarea în cărţi, bobi, în palmă...cu descântecele, fărmăcătoria, tot arte aduse cu sine încoace din patria superstiţiilor, din India. Ce se atinge de portul Ţiganilor, apoi este de observat că, deşi ei îşi conformează portul după cel al ţării în care petrec, poartă pretutindene, cu mare plăcere, peste cămaşă o curea lată împodobită cu bumbi galbeni sau albi de metal, apoi o traistă de piele, tot astfel decorată cu bumbi lucitori, lanţujele şi cruciuliţi etc. şi astfel de obiecte lucitoare le place a-şi anina unde numai se poate, mai poartă cu mare plăcere mulţime de inele, verigi, ba chiar cercei în urechi, ca să aibă noroc şi să nu fie deochiaţi...”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul II, nr. 46, Cernăuţi, Joi 11/23 Iunie 1892.
„O frumoasă şi lăudabilă iniţiativă”
„Duminică, 9 mai a.c., comitetul parohial din comuna Adâncata, judeţul Suceava, în frunte cu S.S. părintele D. Popovici, de comun acord cu ceilalţi factori de conducere ai comunei, şi în înţelegere cu flăcăii satului, au hotărât ca horele ce se fac duminicile şi în celelalte zile de sărbătoare să nu mai aibă loc la cârciumi, ci: sau în curtea şcolii sau în curtea primăriei. Banii ce se vor încasa, la asemenea ocazii, să se dea pentru terminarea bisericii ce se află în construcţie încă din toamna anului 1929. Cum hora poate fi socotită ca o veche instituţie de cultură a satului, an putea spune că ar fi de dorit ca iniţiativa de la Adâncata să devină un exemplu pentru celelalte comune”.
„Suceava”, Anul II, Nr. 39, 18 iunie 1937.
„Un nou magazin”
„În oraşul Suceava s-a deschis noul magazin autosport. În acest magazin sînt expuse motociclete de diferite mărci, scutere, autoturisme, piese auto şi moto. În ziua deschiderii magazinului s-a şi vîndut un scuter cehoslovac marca <Manet>”.
„Zori Noi”, Anul XIV, 3893, Suceava, Marţi 14 iunie 1960.