„Mazîlii noştri”
„Noi, cari suntem făcuţi din acelaşi aluat, trebuie să fim mai indulgenţi în aprecierea ranelor de care-s bântuiţi mazîlii noştri. Înainte de toate, să nu scăpăm din vedere că tradiţiunile familiare joacă un rol însemnat la dânşii, deşi nu se mai potrivesc cu timpurile actuale. Strămoşii noştri se bucura de averi imense şi trăia nestingheriţi de nimene. De aceea-şi putea permite unele extravaganţe, pecând în diua de astădi, când condiţiunile de traiu sunt aşa de grele, nu-ţi mai poţi permite decât cea ce-ţi este de neapărată trebuinţă”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 2, Suceava, 1 Iuniu 1887.
„Din Iţcani”
„Vestea sosirii pe tron a M.S. Regele Carol al II-lea a fost primită de întreaga populaţie a comunei noastre cu un entuziasm de nedescris. Luni, în 9 Iunie, toţi locuitorii şi oficiile au arborat drapelul tricolor. Seara, la iniţiativa d-lui primar Goldştein, a avut loc o manifestaţie cu torţe. Toţi locuitorii, fără deosebire de naţiune şi confesiune, s-au adunat în piaţa dinaintea staţiei CFR, unde d-l primar a ţinut o cuvântare înflăcărată scoţând în relief însemnătatea evenimentului...Cortegiul a pornit apoi din piaţa staţiei străbătând toate străzile principale ale comunei”.
„Cuvântul Ţărănimii”, Anul IX, Nr. 186, 15 iunie 1930.
Sănătate şi odihnă la Vatra Dornei
„Aşezată pe malurile Dornei, la confluenţa cu Bistriţa, pitoreasca staţiune balneo-climaterică Vatra Dornei e renumită prin calităţile sale curative în afecţiuni cardio-vasculare, reumatice sau a sechelelor poliomelitei, cît şi pentru bunele condiţii de odihnă pe care le oferă. Mii de oameni ai muncii din întreaga ţară vin aici să-şi îngrijească sănătatea sau pentru odihnă. De la începutul anului numărul celor care şi-au petrecut aici concediul se ridică la peste 2700”.
„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3887, Suceava, Marţi 7 iunie 1960.