Capitala lemnarilor...
„Târgul Dornei are avantajul de a poseda deja un număr de instituţiuni pe care le pretinde omul civilizat printre condiţiunile necesare pentru existenţa dilnică. Căci Dorna formează centrul negoţului cu lemne şi aflându-se în fericita posiţiune lângă frontiera română, de unde duc apele pe valurile Bistriţei şi ale Siretelui la Galaţi, formează capitala lemnarilor români, unguresci şi chiar turcesci. Dela aceşti comercianţi se trage bogăţia domeniilor şi nu există nici o îndoială că trebuie să căutăm printre aceşti apostoli ai lui Mercur şi profeţii cei mai fanatici ai minunelor curative efectuate de sursele de la Dorna”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul I, nr. 12, Cernăuţi, Duminică 9/21 iunie 1891.
Şosea între Suceava şi Şcheia
„Domnul maior Ţarălungă, comandantul premilitarilor, a făcut un rezumat al legii muncii de folos obştesc, exprimându-şi dorinţa de a contribui, cu premilitarii din oraşul Suceava, la unele lucrări în oraş. O lucrare ar fi construirea unei şosele în serpentină, care să lege oraşul Suceava, peste Zamca, cu comuna Şcheia”.
„Suceava”, Anul II, Nr. 39, 18 Iunie 1937.
O nouă policlinică
„În curînd locuitorii oraşului Gura Humorului se vor bucura de o nouă realizare înfăptuită în oraşul lor. Este vorba de o policlinică ce se construieşte în apropiere de centrul oraşului. Constructorii sînt hotărîţi să dea în folosinţă noul obiectiv social înainte de termenul fixat. Organizîndu-şi bine munca, ei au reuşit să execute lucrările de zidărie şi să înceapă lucrările la acoperiş şi tencuieli interioare”.
„Zori Noi”, Anul XVI, nr. 3890, Suceava, Vineri 10 iunie 1960.