„Despre şcolile poporale” (I)
„Nu scim: este poporul român incapabil pentru cultură mai înaltă sau este el nevrednic pentru astfeliu de bine? Întrebarea întâia să o respundă cei ce ne cunosc, ear’ la întrebarea a doua trebuie să obiectăm, că nu scim causele de ce-s alţii mai buni decât Românii! Din timp în timp, ni se dă şi nouă câte un ciolan de ros şi ni se dăruiesce, după mai multe stăruinţi, în cutare sau în cutare comună, câte o şcoală”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 1, Suceava, 15 Mai 1887.
„Suceava, Meca românismului, trebuie ajutată”
„Ori de câte ori mi-i dat să servesc de călăuză diferiţilor pelerini, din mari îndepărtări spre a-şi pleca genunchii în faţa numeroaselor monumente istorice din vechea Cetate de scaun a Moldovei, sufletul mi se revoltă amarnic în faţa observaţiilor ce trebuie să le înghit din partea vizitatorilor, cu privire la aspectul dezolant al oraşului nostru: străzi găunoase, şanţuri murdare şi pline de gunoaie, praf care te sufocă, bălării pe sub case, curţi nemăturate, în sfârşit una dintre cele mai neplăcute privelişti posibile, care contribuie la diminuarea elanului cu care ne vin oaspeţii. Ca locuitor al acestui târg, caut şi eu, bietul de mine, să le demonstrez că nu e de mirare să fie astfel, când Suceava e aşa de săracă încât abia de-şi mai poate trage sufletul”.
„Suceava”, Anul III, nr. 37, 2 Mai 1937.
„Oameni ai muncii de pe ogoare!”
„Inginerii şi tehnicienii agronomi au datoria să lămurească ţăranii muncitori de foloasele pe care le aduce prăşitul la timp şi întrebuinţarea la această lucrare a mijloacelor mecanizate. Ţăranii muncitori trebuie îndemnaţi să folosească din plin prăşitoarele cu tracţiune animală şi să se într-ajutoreze pentru a putea executa prăşitul la timp şi după regulile agrotehnice. Oameni ai muncii de pe ogoare! Folosiţi din plin mijloacele mecanizate la întreţinerea culturilor, respectaţi şi îndrumările date de inginerii şi tehnicienii agronomi, care vă ajută să obţineţi recolte bogate!”.
„Zori Noi”, Anul XI, nr. 2942, Suceava, Duminica 12 mai 1957.