„Credinţe poporale bucovinene”
„Gunoiul nu este bine a’l arunca asupra soarelui nici când răsare, nici când apune, c’apoi se capătă puhuele la ochi.
Puhuelele de la ochi se vindecă dacă se spală cu apă din troaca unde beu caii.
Dacă o femee este bolnavă şi crede că i-a făcut alta, apoi o chiamă pe respectiva la sine şi, dacă îi dă ea celei bolnave apă de beut din mâni, apoi ea se însănătoşează”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul V, Nr. 37, Cernăuţi, Joi 11/23 Mai 1895.
„Orfelinatul CFR <Regina Maria> Burdujeni”
„Orfelinatul CFR <Regina Maria> Burdujeni, la iniţiativa şi stăruinţa d-nei directoare V. Genoi, şi-a inaugurat în biserica <Teodoreni>, ctitorie a Movileştilor, corul şcoalei profesionale, sub îndrumarea S. Sale, preot I. Popovici şi conducerea efectivă a doamnei L. Milano, profesoara de muzică. Prin această realizare se va desăvârşi nu numai educaţia religioasă a elevilor, ci se va împlini poate şi un deziderat nemărturisit al credincioşilor burdujeneni: mai mult popor la biserică şi mai ales intelectuali”.
„Suceava”, Anul I, nr. 28, 15 Mai 1936”.
„Copiii din Aleea Nucului”
„Un băieţel goneşte cu cercul. Bucuria lui, tot atît de rotundă, urcă spiralele vîrstei pînă la noi. Va cunoaşte şi el tinereţea şi maturitatea, dar arcul bucuriei îşi înscrie aria acum; perimetrul optimismului, robusteţea sufletească de aici pleacă. Cercul băieţelului, care înscrie bucuria rotundă pentru vîrstele viitoare, riscă însă să rămînă o figură de stil: nu prea se găsesc în magazine cercuri pentru joaca metafizică a celor mici. Pe locul solarului au fost aşezate nişte magazii ale unei construcţii din vecinătate iar copilăria suspină după deliciile zborului în şubredele ambarcaţiuni...”.
„Zori Noi” Anul XXI, nr. 6035, Suceava, Joi 11 mai 1967.