Chorul bisericii din Tişăuţi
„Zelosul învăţător superior Gavriil Mleşniţă împreună cu d-na sa soţiă, cu copila domniilor sale d-şoara Silvia şi cu învăţătoarele d-şoarele Ludovica Crulicovsca şi Hening, au format cu eserciţii şi trudă neobosită un chor de patru voci şi esecută cântările bisericeşti la săvârşirea serviciului divin, prin părintele Sârbul, în biserica din Tişăuţi...Cei ce au avut urechi în sânta biserică au audit melodiile şi acordurile cele frumoase, până acum ne mai pomenite prin Tişăuţi. Se poate o podoabă mai frumoasă a serviciului divin?”.
„Patria”, Anul II, nr. 119, Cernăuţi, Mercuri în 15/27 Aprilie 1898.
Tribunal la Rădăuţi şi Judecătorie de ocol la Vicovul de Sus
„Marţi, 7 aprilie 1925, Camera votează legea de reorganizare judecătorească. Prin această lege, se înfiinţează un Tribunal la Rădăuţi şi o Judecătorie de ocol la Vicovul de Sus”.
Calendarul „Glasul Bucovinei”, Cernăuţi, Aprilie 1926
Schiţe de sistematizare a satelor
„Specialiştii de la Direcţia de sistematizare, arhitectură şi proiectare a construcţiilor au întocmit şi predat, pînă acum, schiţele de sistematizare pentru o serie de comune de pe raza judeţului nostru, printre care Marginea, Dumbrăveni, Putna, Bosanci, Vatra Moldoviţei, Salcea, Păltinoasa. Avînd în vedere dezvoltarea actuală şi de perspectivă, aceste schiţe urmăresc crearea unor centre civice prin amplasarea construcţiilor în vatra satului şi folosirea elementelor specifice de arhitectură tradiţională. Astfel, în aşezarea montană Broşteni blocurile înălţate au aspect de vilă, sînt finisate în exterior cu piatră de rîu, iar balcoanele cu lemn de stejar”.
„Zori Noi”, Anul XXIII, nr. 6634, Suceava, Marţi 15 aprilie 1969.