vineri, 7 feb 2020 - Anul XXV, nr. 30 (7335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Forestieră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Cultivaţi limba şi musica naţională”

Cultivaţi numai limba şi musica naţională, căci acestea constitue cele mai puternice atribuţiuni ale individualităţii noastre naţionale, acestea ne-au păstrat în dile de grea restrişte naţionalitatea şi acestea ne vor da puterea de a face pept şi în viitor străinismului doritor a ne înăbuşi...”.

„Patria”, Anul III, nr. 267, Cernăuţi, Mercuri în 28 Aprilie 1899.

 

„Din calvarul cooperativei”

În comuna Pârteştii de sus a luat fiinţă, în martie 1934, o cooperativă agricolă pentru valorificarea laptelui. Cooperaţia şi-a ales această ramură de activitate fiindcă un consorţiu de Saşi, instalaţi lângă gara Cacica, şi o cooperativă agricolă îşi băteau joc, prin preţul ce-l ofereau, de produsele gospodarilor români, care erau nevoiţi să vândă laptele acestor două întreprinderi străine. Cooperaţia agricolă din Pârteştii de sus, cu numele <Rodina>, a luat deci fiinţă din necesitatea arătată mai sus. Dreptul de a funcţiona l-a obţinut abia la 2 Martie 1934. Cu toată că societăţile cooperative, conform articolului 101 din Legea cooperaţiei din 1929, sunt scutite pe timp de trei ani de orice impozit către stat, cu toate că organele de impunere cunosc acest articol, şi cu toate că cooperaţia <Rodina> a început a funcţiona abia pe ziua de 1 Aprilie 1934, un zelos domn controlor, Isak Brutmann, ia un impozit care se ridică la 1723 lei anual şi aceasta pentru timpul dela 1 Aprilie 1933, la 31 Martie 1934, adică pe când nu era nici măcar în embrion”.

„Suceava”, Anul I, Nr. 13-14, 14 Aprilie 1935. 

 

Forestieră

La fabrica din Gura Humorului s-a reamenajat complet depozitul de cherestea şi s-a montat un nou gater de 18 ţoli, iar la fabrica din Cacica s-au pus în funcţiune două gatere noi de înaltă productivitate împreună cu liniile tehnologice corespunzătoare, precum şi circularul pentru despicat şipci la secţia lăzi. În urma perfecţionării organizării producţiei, la ambele fabrici se acordă o mai mare atenţie sortării, stivuirii şi conservării cherestelei”.

Zori Noi”, Anul XIX, nr. 5402, Suceava, Sîmbătă 24 aprilie, 1965.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Forestieră.
 Vizualizări articol: 1284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Forestieră5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei