„Biserici prădate”
„În biserica gr.or. din Stupca, nişte hoţi necunoscuţi au intrat cu forţa şi au furat două note de câte 10 florini, una de 5, 14 până la 16 coroane, vr-o câteva piese de 20 fileri, apoi din doue casete mai mici alţi 5-6 florini. Asemenea casuri s’au întâmplat şi în bisericile din Botuşana, unde n’au aflat nimica, şi în Liudihumora şi Comăneşti, luând cu sine o sumă de 2 florini şi vr’o doi cruceri. Casurile înşirate aruncă o lumină destul de tristă asupra siguranţei publice, care dominează în comunele susnumite”.
„Patria”, Anul II, NR. 115, Cernăuţi, Vineri în 3/15 Aprilie 1898.
„Un primar îşi face de cap”
„Bine cunoscutul primar naţional-ţărănist din Poeni, judeţul Suceava, care se numeşte Nicolae Ungurean, îşi face de cap nu numai în primărie, când începe să scoată afară pe consilierii comunali aleşi în baza legii, cum s’a arătat în ziarul nostru din 14 Martie a.c., dar şi în afară de primărie se apucă de trebuşoare pentru care ajunge în faţa judecătorilor. Astfel, într-un dosar al Judecătoriei Suceava, el e pârât că a furat o căpiţă de lucernă de pe ogorul unui gospodar din Poeni. Şi acest om e primar, conducătorul unei comune! Şi acest primar sare cu batjocură şi cu bătaie la alţi gospodari cinstiţi şi cumsecade! Ce zice d-l prefect de aşa primar! Halal de gospodăria comunală cu aşa primar”.
„Vremea Nouă”, Anul II, Nr. 11, 2 Aprilie 1931.
„Să demascăm şi să zdrobim uneltirile viclene ale chiaburimii”
„Hrăpăreţi şi vicleni, chiaburii satelor noastre sunt o piedică în drumul spre o viaţă mai bună a ţăranilor muncitori. Chiaburii mai stăpînesc încă pământurile cele mai roditoare, au cele mai multe unelte şi maşini agricole şi cele mai bune vite de muncă...Pentru un căuş de făină, pentru o bucăţică de lemn sau pentru o zdreanţă de suman, ţăranul muncitor este obligat să lucreze, fără plată, săptămâni întregi pe ogoarele chiaburilor, la prăşit, la cosit sau la secerat”.
„Lupta poporului”, Anul III, nr. 508, Suceava, Vineri 1 Aprilie 1949.