„Comedianţii şi ţăranul”
„Într’o di, stau înaintea porţii mele şi văd trecând o trupă de comedianţi, îmbrăcaţi cu costume fantastice; înainte mergea unul cu o tobă mare şi învita, în limba germană, publicul la representaţiunea ce avea să aibă loc în acea seară. Trece un ţeran pe drum şi, închinându-se adânc înaintea mea, mă întreabă: <Adevărat domnule, că se proclamă iar noui biruri?>”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul V, nr. 21, Cernăuţi, Duminică 12/24 Martie 1895.
“Moşia Tătăraşilor”
“Din discuţiile contradictorii ale consiliului comunal de luni, 11 Martie a.c., am desprins unele constatări puţin îmbucurătoare cu privire la moşia <Tătăraşi>, moşie dăruită oraşului de boierul Sturza. Am, însă, toată convingerea că toate aceste anomalii, se vor ameliora cu vremea, deoarece toţi d-nii consilieri au căzut de acord că, aşa cum au mers lucrurile până acuma, nu mai pot continua. Astfel, s-au ridicat obiecţiuni că sunt cetăţeni, unii chiar funcţionarii cu leafă pe peste 10.000 lei, care deţin câte trei, patru, cinci şi chiar şase parcele (parcela e de jumătate de hectar), pe când alţii, nevoiaşi, de-abia ce au primit câte una singură sau de loc”.
„Suceava”, Anul I, Nr. 11-12, 21 Martie 1935.
„Rîie neagră”
„Anul trecut, în raionul Fălticeni, a fost infectată de rîie neagră o suprafaţă însemnată cultivată cu cartofi, fapt care a adus pierderi însemnate producţiei de cartofi. Pentru a evita repetarea acestei situaţii, anul acesta s-au luat măsuri pentru înlocuirea cartofilor cu alte soiuri mai rezistente la această boală. Pînă în prezent, ţăranii din comuna Băişeşti au încheiat contracte cu statul pentru 25 ha teren, pe care îl vor însămînţa cu cartofi rezistenţi la rîia neagră”.
„Zori Noi”, Anul XI, nr. 2895, Suceava, Vineri 15 martie 1957.