„Încolţirea germenului de amor cătră străine”
„Să se cugete încă înainte de încolţirea germenului de amor cătră străine, că oare nu comit ei un păcat contra naţiunii sale la casul că s’ar decide să se căsătorească cu ele? Să rumege bine cestia, căci ea este vitală. Să nu uite niciodată că numai fetele noastre pot fi acelea cari ne cresc viitorii fii cu inimă şi cu suflet devotaţi naţiunii, pe când prin protegearea femeilor străine nu numai cu încetul se înstrăinează urmaşii noştri de noi, ci nu este esclusă nici posibilitatea ca cu aceasta să năvălească droaia rudeniilor lor şi în scurt timp o vom păţi ca căţeaua din fabulă, cari primind cu bunăvoinţă pe o alta străină, a fost silită la urmă să părăsească locuinţa propriă”.
„Patria”, Anul II, nr. 103, Cernăuţi, Vineri 6/18 Martie 1898.
“O cruce veche pe valea Solcei”
„Un locuitor ne atrage atenţiunea asupra unei cruci de stejar în şesul Dudei, pe valea Solcei, care ar fi fost pusă în amintirea întâmplării nenorocite când Ştefan Tomşa ar fi lovit cu buzduganul pe mitropolitul Anastasie Crimca, chiar în locul acela. Crucea a dispărut însă pe vremea războiului. Am dori să ştim dacă a fost o inscripţie pe cruce, căci faptele relatate de cetitorul nostru nu corespund cu istoria”.
„Glasul Bucovinei”, Anul III, Nr. 366, 3 Martie 1920.
„Fier vechi pentru oţelari”
„În acţiunea patriotică de colectare a fierului vechi necesar oţelăriilor au fost antrenaţi şi şcolarii din comuna Bosanci, raionul Suceava. În timpul lor liber, îi poţi întîlni în vizită pe la gospodăriile ţăranilor muncitori, de unde adună fierul vechi care zace nefolosit. Deocamdată, şcolarii au adunat o cantitate de peste 3.500 kg, la care se adaugă zilnic alte cantităţi de fier colectat”.
„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3819, Suceava, Vineri 18 martie 1960.