„Fetele noastre”
„Câte familii române nu jertfesc tot ce au să dee fetelor, o creştere potrivită posiţiei lor şi a viitorului bărbat. Tinerii noştri totuşi nu se gândesc la aceea că ei ar fi chiemaţi să fericească Româncele noastre, ci cu o uşurătate condamnată, se lasă a fi traşi în cursele străinilor, cu cari apoi nici nu se fericesc, nici familii românesci nu mai pun la cale, ear fetele noastre, crescute cu mari jertfe, pentru viitoarea chiemare de mame române, sunt nevoite - urmând involuntar esemplul tinerilor noştri - să rămână sau nemăritate, sau să se mărite după streini”.
„Deşteptarea”, Anul X, nr. 22, Cernăuţ, Duminecă 17/30 Martie 1902.
„Cantină la Pătrăuţi”
„Cu bucurie nespusă au aflat sătenii cei nevoiaşi din această comună, vestea că bunul nostru prefect, dl. dr. N. Lupu, în grija sa pentru judeţ, ne-a promis şi nouă înfiinţarea unei bucătării americane aşa cum şi celelalte comune au. Copilaşii noştri, care umblă la şcoală cu stomacul gol şi întorcându-se acasă nu găsesc alta decât o mămăligă rece pe fund, vor avea cel puţin odată pe zi ceva cald de mâncat. Rugăm însă ca această bucătărie, începând aşa de târziu, să ţie cel puţin până după praşila a doua”.
„Glasul Bucovinei”, Anul III, 13 Martie 1920, Nr. 375.
„S-a oprit gaterul”
„Nu se întîmplase niciodată să se oprească gaterul aşa brusc. Toţi cei ce lucrau la el se uitară miraţi unii la alţii şi nu se puteau dumiri. Ce se întîmplase? Pe canalul de aducţiune nu mai venea apă. Loviturile puternice ale sloiurilor mari de gheaţă, ce alunecau de cîteva zile pe apa Moldovei, au distrus barajul. Această întîmplare neaşteptată a întrerupt munca avîntată a gateriştilor”.
„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3823, Suceava, Miercuri 23 martie 1960.