Conducere bărbătească
„Românii Suceveni progresează neîncetat! Acest răspuns laconic şi plin de adevăr înbucurător îl poate căpăta fiecare care urmăreşte cu atenţie mişcările sociale româneşti din vechia cetate a lui Ştefan...Progresul este rodul muncii unor bărbaţi zeloşi cu tragere de inimă pentru totul ce-i românesc. Deci, sub conducerea lor bărbătească: înainte! Dacă este însă mult de dorit, să nu uităm că faptele presentului nu sunt decât un început modest dar puternic, menit să adune tot ce este însufleţit de idealurile noastre comune ca o activitate frăţească şi rodnică pentru viitoriu”.
„Deşteptarea”, Anul XI, nr. 26, Cernăuţ, Duminică 30 Martie 1903.
“Plângere de la Todireşti”
„Cu onoare vă rog să binevoiţi a publica plângerea ce v’o trimit în ziarul d-voastră, căci ştiu că apăraţi pe cât puteţi nevoile noastre, ale ţăranilor. Acuma vreo 13 ani, am avut datorie de 200 de coroane luată cu poliţă de la Sommer Haas, din Suceava. Cu opt zile înainte de termen i-am dat un stog de trifoi cu preţul de 270 de coroane. Din banii aceştia avea să-şi tragă datoria de 200 de coroane, iar 70 avea să mi le deie. Ovreul, după ce a ridicat stogul, nici n’a plătit poliţa la bancă nici nu mi-a dat cele 70 de coroane pe care trebuia să mi le deie. Se înţelege că banca mi-a protestat poliţa şi făcându-mi licitaţie mi-a vândut o jumătate de falce de loc, pentru cele 200 de coroane. Locul l-a cumpărat tot ovreul Haas de la bancă...Vă întrebăm domnilor, cum mai putem noi trăi dacă suntem jupiţi şi de piele? Cu sănătate şi cu voie bună George Ignat, gospodar din Todireşti”.
„Glasul Bucovinei”, Anul III, Nr. 369, 6 martie 1920.
„Prin muncă voluntară”
„Odată cu venirea primăverii, lucrătorii gospodăriei agricole de stat Iţcani-Suceava au hotărît ca prin muncă voluntară să-şi facă mai plăcut locul de muncă. În acest scop, numai într-o singură zi ei au reuşit să transporte, după orele de program, cu 6 remorci şi 2 autocamioane, 46 m.c. pietriş cu care au amenajat 150 m alee. Tot prin muncă voluntară, ei vor amenaja spaţii verzi şi vor efectua alte lucrări gospodăreşti pentru a-şi crea în unitatea lor condiţii de muncă cît mai plăcute”.
„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3821, Suceava, Duminică 20 martie 1960.