„Foc în Cornuluncei”
„Joi noaptea spre Vineri a izbucnit în aria moşiei Cornuluncei un foc grozav şi au ars două grajduri mari de boi şi cai, un magazin şi câteva şuri în preţ de 120.000 coroane...Doi cai, ai locuitorului Vasile Hojbota din Mănăstirea Humorului, cari se aflau în grajdul mare al boilor, din causa focului rapid nu s’au putut scoate afară şi s’au topit bieţii, cu mari ţipete şi usturime, cu totul. Feciorul respectivului Vasile Hojbota, cu mai mulţi oameni, a scos cu mare nevoie numai căruţa, care era în marginea grajdului toată pârlită. Caii şi hamurile au rămas pradă focului. Respectivul are o pagubă cam de 300 coroane”.
„Deşteptarea”, Anul X, nr. 24, Cernăuţ, Duminecă 24 Martie 1902.
„Din Suceava”
“În ziua de 1 Martie a.c. s-a înfiinţat în localitate un Cerc de şah afiliat la Federaţia Română de Şah. Fac parte din comitet domnii: Sbiera Remus, Rotariu Constantin, Dr. Dimitrie Cudla, Dr. Adolf Gabor, Adolf Heitel şi Coclici Ioan. Cercul şi-a ales ca local de întrunire şi jocuri cafeneaua <Junan> din strada Regele Ferdinand”.
„Gazeta Bucovinenilor”, Anul III, Nr. 29, 15 Martie 1936.
„Dezvoltarea cooperaţiei meşteşugăreşti”
„Cetăţenii din oraşele şi satele regiunii Suceava se duc cu încredere să-şi confecţioneze haine, lenjerie, încălţăminte la unităţile cooperativei meşteşugăreşti. Lucrul de calitate executat de croitorii din secţia 1 din Botoşani, ca şi încălţămintea executată de cizmarii din Gura Humorului, sînt mult apreciate de clienţi. În anul acesta, cooperaţia meşteşugărească va extinde numărul unităţilor de deservire a populaţiei cu încă 164 de centre noi. În oraşele Vatra Dornei, Fălticeni, ca şi în centrele raionale Darabani şi Săveni, se vor construi anul acesta complexe noi”.
„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3824, Suceava, Joi 24 martie 1960.