Poporul român din Bucovina
„În posiţiunea poporului atacat se află şi poporul român din Bucovina. Avantgardele rutene, în formă de colonii, sunt înaintate în cele mai româneşti districte. Sub presiunea neoprită a puvoiului galiţian, elementul rutean din disparente începuturi, a crescut mereu, parte prin emigrări, parte desnaţionalisând nordul Bucovinei cu frumuseţea lui de popor român, bogat în cele mai istorice nume de familii româneşti. Sporirea elementului rutean s’a făcut pas pe pas, prin decurs de un secol, în detrimentul nostru”.
„Deşteptarea”, Anul X, nr. 26, Cernăuţ, Duminecă 31 Martie 1902.
„Noul primar al Sucevei”
„Vineri, 12 Martie, dl. secretar şef Hacman a fost la Suceava şi a instituit ca preşedinte al comisiei oraşului pe d-l prim consilier Iancu Avram. După ce a adresat cuvinte de mulţumită şi recunoştinţă d-lui consilier Epaminonda Voronca, care a îndeplinit până acum această funcţiune, şi a arătat nădejdea că dl. Avram va şti să introducă cea mai bună ordine în gospodăria oraşului, să conducă primăria spre mulţămirea populaţiunii întregi, înţelegând că interesele oraşului şi ale populaţiunii lui trebuie coordonate întru toate interesele statului şi ale neamului”
„Glasul Bucovinei”, Anul III, Nr. 376, 14 martie 1920.
„Comoara din adîncuri”
„Prin galeria îngustă şi întortocheată păşea grăbit un tînăr miner. Lumina lămpii de carbid dansa tremurător pe pereţii galeriei, iar picăturile de apă care se prelingeau pe pereţii zgrunţuroşi păreau un buchet de nestemate. Minerul Petrea Panaite înainta grăbit prin galerie. Se ducea spre frontul de lucru, acolo unde ortacii lui extrăgeau din măruntaiele pămîntului preţioasa comoară ascunsă în adîncuri - minereul de mangan”.
„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3824, Suceava, Joi 24 martie 1960.