„Cestia staţiunei balneare Solca”
„În şedinţa dietei ţării a fost adusă la discuţiă şi petiţiunea comisiei de cură din Solca, care învoacă spriginul Ţării şi al Fondului religionar pentru staţiunea balneară din locul amintit, ale cărei condiţiuni de esistenţă sunt periclitate prin desvoltarea împregiurărilor în anii din urmă. Cestia e de importanţă în primă liniă pentru locuitorii Solcei şi a împregiurimei, e însă totodată o cestiă economică-naţională a cărei resolvare favorabilă atinge şi cercuri mult mai mari...Progresul locului balnear Solca a fost cel puţin tot atât de important pentru desvoltarea economică-naţională a ţării ca şi progresul Dornei...”.
„Patria”, Anul II, nr. 90, Cernăuţi, Mercuri în 4/16 Februarie 1898.
Reclamă
„Prima fabrică română-austriacă de GUNOIU ARTIFICIAL din Siret oferează pentru sămănăturile de primăvară superfosfat, cel mai bun şi eftin mijloc de gunoire cu acid de fosfat, superfosfat de amoniac, superfosfat de făină de oase, cum şi făină de oase mărunt măcinată sau tescuită, cu preţurile cele mai eftine şi sub condiţiuni foarte coulante”.
„Deşteptarea”, Anul X, nr. 6, Cernăuţ, Duminecă 20 Ianuarie (2 Februar) 1902.
„Sportivii din Capu Codrului”
„Capu Codrului, sat din comuna Păltinoasa, raionul Gura Humorului, freamătă în aceste zile de veselia sutelor de tineri antrenaţi în întrecerile sportive de iarnă. Nu de mult, aici s-au desfăşurat ultimele concursuri din etapa întîia a spartachiadei de iarnă a tineretului. Întrecerile s-au desfăşurat pe 8 ramuri sportive, antrenîndu-se 322 de tineri la săniuţe, 162 la cros, etc. Numărul total al tinerilor mobilizaţi în întrecerile primei etape a spartachiadei de asociaţia sportivă <Victoria> din localitate se ridică la 713”.
„Zori Noi”, Anul XVII, nr. 4714, Suceava, Duminică 3 februarie 1963.