“Încercări de polonisare în Siret”
“Nu numai în Suceavă şi Cârlibaba, ci şi în oraşul nostru s’au început cu polonisarea de cătră preoţimea romano-catolică trimisă din Galiţia poate numai spre acest scop. Dar’ la noi au rămas opintirile lor, cel puţin până acuma, fără succesul dorit...După depărtarea unui pater Nawak veni cu începutul anului şcolar C. Bogucki ca catechet rom-cat. la noi tot cu scopul polonisării tinerimei. Nu mult după venirea sa, avea chef să introducă limba polonă în şcolile din loc. Neavând însă unde împărtăşi învăţământul se adresă către dirigintele şcoalei poporale cu rugămintea să-i dea o clasă şi lumină. Dirigintele îi dădu svatul să se adreseze cătră consiliul şcolar districtual şi astfel rămase deocamdată copiii numai cu cărţile polone procurate ca dulce suvenire că au voit să înveţe limba mazurească”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul IV, nr. 3, Cernăuţi, Duminecă 9/21 Ianuarie 1894.
Căzut în fântână...
„În ziua de 2 Ianuarie a.c. ora 7 seara, săteanul Dumitru Mihail a lui Axinte din Băişeşti, fiind turmentat a căzut în fântâna localnicului Gh. Parcu din Stupca. Şeful de post Toma a făcut cercetările necesare, întocmind actele de dare în judecată pentru sinucidere”.
„Suceava”, Anul I, Nr. 4, 10 Ianuarie 1935.
„Mecanizare”
„Nu de mult, în parcela Ghervasan (I.F. Rădăuţi) a fost instalat un funicular care transportă materialul lemnos din pădure direct în depozitul de buşteni al Fabricii de cherestea Suceviţa. Executarea acestei mecanizări are o importanţă deosebită. Zilnic se transportă în fabrică câte 100 metri cubi de buşteni. De asemenea se reduc în mod simţitor pierderile de exploatare, iar sortarea se face în depozitul fabricii în condiţiuni mai bune, putîndu-se obţine astfel un volum mai mare de sortimente superioare”.
„Zori Noi”, Anul XVI, nr. 4379, Suceava, Sîmbătă 6 ianuarie 1962.