Contele Bellegarde
„Contele Bellegarde a lăsat un nume bun la poporul român din Bucovina şi îndeosebi la muntenii din districtul Câmpulungului, cărora li-a fost prefect cu tragere de inimă pentru soarta lor şi cu multă dare de mână pentru neajunsurile lor. Figura lui a început a trece în domeniul legendelor în părţile muntelui şi cu drag povestesc şi astăzi părinţii copiilor de contele omenos, care venea prin casele lor, se aşeza la masa lor, îi întreba de necazurile vieţii, li vorbea româneşte şi li desmierda cu drag copiii...Cu începutul războiului, contele Bellegarde a luptat pe frontul oriental din nord. Venise vestea că a fost grav rănit şi de atunci i s’a pierdut orişice urmă”.
„Viaţa Nouă”, Anul III, nr. 168, 5 Decembrie 1915.
„De la tribunalul militar”
„Sunt încă o mulţime de oameni care încă nu ştiu că cei care părăsesc ţara în mod fraudulos nu sunt expuşi numai la o pedeapsă penală, dar pierd pentru totdeauna legătura cu casa şi familia lor, li se confiscă averea şi pierd totodată şi cetăţenia. Cei care se vor întoarce în ţară, după executarea pedepsei penale, vor fi executaţi”.
„Suceava”, Anul I, nr. 280, 9 decemvrie 1939.
Şantier
„În toamna acestui an au fost reîncepute lucrările pe şantierul noii linii ferate Burdujeni-Păltinoasa. Şantierul este înzestrat cu excavatoare, buldozere, trolii mecanice, tractoare şi autocamioane pentru executarea terasamentelor, Prin grija conducerii şantierului şi cu sprijinul comitetului sindical, constructorii au fost organizaţi în brigăzi de specialitate. În perioada 1 sept. - 10 dec. a.c., folosind cu pricepere mijloacele mecanizate şi timpul de lucru, constructorii şi-au realizat planul valoric pe 4 luni în proporţie de 90 la sută şi au sporit productivitatea muncii cu 11 la sută”.
„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3738, Suceava, Sîmbătă 12 decembrie 1959.