„Şcoala de fetiţe din Siret”
„Siretiul este un oraş unde elementul românesc e destul de numeros. Cu toate aceste nu-s învăţătoriţe române la acest institut pentru a cărui susţinere contribue şi Românii. În şedinţa din urmă a consiliului şcolar districtual din Siret era la ordinea zilei şi ocuparea acestui post. Partisani şi unelte ale lui Omelian au propus solo pe d-şoara Gibisch din Rădăuţi. Aceasta e o polonă şi n’are cualificarea recerută din limba română, precum n’o au în mod perfect nici celelalte învăţătoriţe de la acest institut”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul V, nr. 34, Cernăuţi, Dumineca 26 Noe. / 8 Dec. 1895.
„Fără pălărie în Tribunal”
„O măsură care nu e privită cu mare simpatie de către împricinaţi şi public vine de la tribunalul Suceava. Se spune că nimeni nu are voie să pătrundă în Palatul Justiţiei cu pălăria în cap, cum se făcea până acum. Fiecare este obligat ca, în schimbul unei taxe de 2 lei, să-şi lase pălăria la uşa dela intrarea în local. Descoperirea capetelor la intrarea în Tribunal are darul să mărească atmosfera de respect şi cuviinţă care trebuie să domnească în templul dreptăţii. Şi accentuăm: cu mult superior e aspectul sălilor actuale ale Tribunalului Suceava”.
„Suceava”, Anul I, Nr. 2, 13 Decembrie 1934.
„Intreprinderea regională de întreţinere Suceava”
„În lunca Sucevei, nu departe de marile combinate care transformă lemnul într-o mare varietate de produse, se înalţă, din beton şi sticlă, clădirea unei noi unităţi industriale - Intreprinderea regională de întreţinere. Un colectiv tînăr format din strungari, frezori, lăcătuşi, electricieni, etc. şi-a început nu demult activitatea în această nouă intreprindere. Menirea ei este să efectueze reparaţii mijlocii şi capitale la utilajul mecanic, electric şi la aparatele de măsură şi control, în primul rînd de la cele două combinate şi, în parte, de la alte intreprinderi industriale din regiune”.
„Zori Noi”, Anul XVIII, nr. 4979, Suceava 13 decembrie 1963.