„Iarmarocul din Siret”
„Iarmarocul din Siret, care avea să se ţină la 28, 29 şi 30 August 1894, fiind oprit din causa cholerei, guvernul ţării din Bucovina aduce la cunoscinţa publică un emis prin care se fixează dilele de iarmaroc pentru 28, 29 şi 30 Octomvrie a.c.n. Comuna Siret, la rândul său, aduce la cunoscinţă că iarmarocul va fi foarte bine cercetat şi caii şi vitele cornute vor fi aduse în numer însemnat spre vândare”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul IV, nr. 81, Cernăuţi, Joi 13/25 Octomvrie 1894.
„Lupta între brigadierii silvici şi braconieri”
„Brigadierul Carol Calovschi şi pădurarul N. Ştefniuc, patrulând în sectorul pădurii din comuna Brodina, au observat trei braconieri înarmaţi. La somaţia lor de a arunca arma braconierii au deschis focul asupra brigadierului şi pădurarului cari, la rândul lor, au răspuns cu focuri de armă. În cursul acestei lupte brigadierul a căzut mort, iar pădurarul a fost grav rănit. Braconierii au dispărut după această faptă în adâncul pădurii, nefiind încă identificaţi. Jandarmii postului din Brodina fac toate cercetările necesare pentru descoperirea lor”
„Suceava”, Anul I, Nr. 229, 7 Octombrie 1939.
Comuna Frumosul
„Soarele tomnatec inundă cu razele sale jucăuşe comuna Frumosul, cuibărită la poalele munţilor. Grupuri de tineri şi vîrstnici, îmbrăcaţi în frumoase costume naţionale, se îndreaptă gălăgioşi spre căminul cultural, unde elevii şcolii vor prezenta un program artistic. Privind astăzi pe aceşti oameni, care răspîndesc atîta voie bună în jurul lor, privind faţa satului, fără să vrei, parcă îţi aduci aminte de comuna Frumosul de altădată, cînd singurele clădiri mai răsărite erau conacul bogătaşului Bălan, biserica şi cîrciuma...Dar cea mai mare realizare pentru cei din sat a fost <lampa lui Ilici>. Cine nu-şi aminteşte oare de bordeiele strîmte şi joase unde pîlpîia pe vatră turta de seu. Numai la bogătaşul Bălan era lumină, cînta aparatul de radio şi petrecerile se ţineau lanţ. Dar în zilele noastre, cîţiva electricieni împreună cu un grup de săteni au bătut în pămînt stîlpi şi au întins sîrma electrică pe la casele oamenilor. Mare a fost bucuria cînd în locul turtei de seu s-a aprins lumina electrică”.
„Zori Noi”, Anul XVIII, nr. 4922, Suceava, Marţi 8 octombrie 1963.