„Omor la Lipoveni, lângă Mitoc”
„Mergând primarul din Lipoveni la un alt Lipovan de acolo, într-un timp nepotrivit, ca să-l împlinească, acesta a tras două focuri de puşcă asupra lui. Primarul a rămas pe loc mort, iar ucigaşul stă arestat în penitenciarul din Suceava. Cauza acestui omor, după cum se vorbeşte, e alegerea cu de-a sila a primarului, contra voinţei şi dorinţei sătenilor”.
„Revista Politică”, Anul III, nr. 18, Cernăuţi, Octomvrie 1888.
„Legionari ucraini în Bucovina”
„Dislocarea de trupe ucraine şi anume de legionari ucraini la Cernăuţi, şi de aice până în sudul Bucovinei, se credea, la început, a fi o măsură curat militară. Din purtarea acestor legionari ucraini faţă de populaţiunea românească se poate însă înţelege că se urmăresc cu totul alte scopuri, şi anume nu mai puţin decât smomârea populaţiei româneşti de a cere unirea cu statul ucrain, care e vorba să se înfiinţeze în Galiţia de est. Deputaţii români din parlament, informaţi fiind asupra acestor uneltiri meschine, au intervenit cu stăruinţă pe lângă prim-ministrul Hussarek ca, în cel mult trei zile, legionarii ucraini să fie scoşi din Bucovina”.
„Viaţa Nouă”, Anul V, nr. 19, Octombrie 1918.
Electrificarea satelor
„Un loc foarte important în schimbarea înfăţişării satelor îl ocupă acţiunea electrificării. Cu sprijinul statului şi cu eforturi proprii, cetăţenii din 245 de sate (din 823 cîte are regiunea) au construit reţele electrice, iar în 115 sate se lucrează la extinderea reţelelor şi racordarea la sistemul energetic republican. În raionul Câmpulung, dîndu-se curs propunerilor cetăţenilor, lumina electrică a fost introdusă în toate comunele. Realizări peste media de electrificări rurale în regiune se obţin şi pe teritoriul raionului Rădăuţi”.
„Zori Noi”, Anul XX, nr. 5544, Suceava, Sîmbătă 9 octombrie 1965.