Ipoteştenii
„Tomnatic şi rece bate vântul peste ruinele capitalei lui Ştefan Vodă. Un ceriu de plumb întunecat priveşte cu mâhnire asupra mulţimei de Ipoteşteni ce cutreieră cu feţe scârbite şi nemulţumite stradele Sucevei. Vântul nu li poate răcori inima de când aleargă bieţii după dreptul lor şi se luptă contra autorităţilor politice, cari vreau să introducă limba ruteană ca limbă de propunere la şcoala comunală din Ipoteşti. Toate încercările din partea capitanului şi a inspectorului le-au respins pân’ acuma cu o perseverenţă admirabilă. Văzând însă în urmă că aceştia vreau să ajungă numaidecât şi în contra voinţii întregei populaţiuni la ţinta lor, Ipoteştenii şi-au luat refugiul la un expedient disperat: Ei nu trimit copiii la şcoală”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul V, nr. 84, Cernăuţi, Octomvrie 1895.
„Cursuri de apărare pasivă”
„În urma ordinelor superioare şi ordonanţei Primăriei, toţi locuitorii oraşului sunt obligaţi să asculte cel puţin 24 de ore lecţiile de apărare pasivă care vor fi predate de persoane brevetate în acest scop. Pentru a da posibilitatea ca toţi locuitorii Sucevei să ia parte la aceste lecţii, în cel mai scurt timp, d-l primar a hotărât, după ce a ascultat părerea domnilor directori de şcoli, d-lor medici şi altor persoane, ca aceste lecţii să fie predate elevilor concomitent în toate şcolile din localitate, de către persoanele indicate de Biroul M.O.H.T., iar în sala primăriei să fie predate pentru cetăţeni. În felul acesta se speră ca, în foarte scurt timp, toţi locuitorii oraşului să fie învăţaţi în modul cum să se apere de atacurile aeriene.
„Suceava”, Anul I, Nr. 226, 4 Octombrie 1939.
Comedie cu...nărav
„La Dărmăneşti - Rădăuţi, filmul cel mai tragic devine cea mai autentică comedie din epoca sa de aur. De unde pînă într-un moment cei doi eroi de pe ecran se înfruntă într-o scenă psihologică de mare încercare, deodată o iau la fugă într-o goană ameţitoare. <Iar s-a îmbătat Nea Gheorghe. I-a scăpat roata din mînă>, spun rîzînd în hohote cîţiva spectatori mucaliţi. O sugestie: ori se duc acolo numai filme cu profil umoristic, ori se renunţă la operatorul Gh. Sfeduneac, dacă nu renunţă el la nărav. Prea e de rîs situaţia de acolo”.
„Zori Noi”, Anul XXII, nr. 6155, Suceava, 1967.