marţi, 16 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 163 (7164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Moş Muzică”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Româneşte şi germăneşte...

Trebuie să mărturisim cu toată sinceritatea că vreo câteva generaţii au primit toată instrucţiunea şi cultura prin mijlocirea limbii germane, aşa că mai toată inteligenţa ce o avem şi, prin urmare, şi preoţimea s-a deprins a cugeta germăneşte şi, când trebuie să scrie sau să vorbească româneşte, limba este atât de stricată cu germănisme încât abia putem recunoaşte limba noastră, altminteri atât de frumoasă; fiind deprinşi din copilărie a gândi şi a scrie germăneşte, trebuie o deosebită energie pentru a învinge simţul de comoditate, care cere să scriem în limba care ne este mai lesne, deşi aceasta este o limbă străină”.

„Revista Politică”, Anul I, nr. 8, 1 Septembrie 1886.

 

„La Câmpulung se ieftineşte viaţa”

„În şedinţa dela 30 August, comisunea economică de pe lângă primăria oraşului Câmpulung a examinat datele culese de către organele competente privitor la specula cu articole de primă necesitate, care se practică pe o scară întinsă. Comisiunea a făcut unele reduceri de preţuri care uşurează viaţa locală. Constatându-se că beneficiile măcelarilor din localitate trec uneori de 100%, comisiunea economică a dispus, în conformitate cu articolul 3 privind legea speculei, vinderea carnei de porc cu 36 de lei de la 56 de lei, carnea de viţel de la 38-40 la 32 de lei kilogramul, carnea de vită de la 32-34 la 28 de lei kilogramul, iar untura de porc dela 100 de lei kg. la 70 de lei kilogramul. S’au dispus de asemenea importante reduceri de preţuri la făină, pâine, legume, unt ş.a.”

  „Cuvântul Ţărănimii”, Anul IX, nr. 211, 11 Septembrie 1930.

 

„Moş Muzică”

„Erast Palamaru e un entuziast activist al Casei raionale de cultură din Rădăuţi. Unii îl numesc <Moş Palamaru> din cauza părului cărunt şi a feţei sbîrcite, alţii <Moş Muzică>, datorită faptului că mînuieşte în acelaşi timp solzul de peşte, acordeonul şi jazzul, deci o orchestră întreagă, cum s-ar zice. În serile senine de vară sau în serile lungi de iarnă îl poţi întîlni în mijlocul colectiviştilor sau al ţăranilor muncitori aducînd prin versul cîntecului veselie şi voie bună”.

„Zori Noi”, Anul XII, nr. 3042, Suceava, Duminică 8 septembrie 1957.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Moş Muzică”.
 Vizualizări articol: 1886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Moş Muzică”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei