Ordin
„Guvernul Austriei, informându-se că evreii ce se prefac că emigrează din Moldova se opresc prin oraşele, târgurile şi târguleţele din Bucovina şi din întreaga Galiţie, a dat ordin autorităţilor sale dela Iţcani să oprească trecerea în Austria a evreilor din România. Mai zilele trecute, o sută de evrei au fost opriţi pe peronul gării Iţcani”.
„Revista Politică”, Anul I, nr. 9, Septembrie 1886.
„Cine provoacă agitaţiile populaţiei”?
„Circulă zvonul că populaţia din comuna Vicovul de Sus este extrem de agitată pe urma unei noi isprăvi a d-lui Iancu Nistor. Se spune că învăţătorul Nistor din Vicovul de Sus a primit în dar de la fratele său, Iancu Nistor, conducătorul Mitropoliei, circa 8 hectare pământ situate în Vicovul de Sus, împreună cu 4 care mari, toate acestea din averea Fondului bisericesc român. Pe acest teren a fost înainte o fabrică de cherestea, pe care tot domnul Nistor a mutat-o mai anul trecut la Gura Humorului. Cerem autorităţilor în drept să intervină iar Fondul să dea un comunicat în care să arate că asemenea pomană cu averea bisericii nu s’a făcut. Aceasta pentru liniştea populaţiei”
„Cuvântul Ţărănimii”, Anul IX, nr. 211, 11 Septembrie 1930.
Bandiţi
„O evadare în condiţiuni puţin obişnuite s’a petrecut săptămâna trecută la Penitenciarul din Suceava. În ziua de 23 August deţinuţii Onisim Ioan şi Baran Vasile, originari din comuna Călineşti-Cuparencu, aflaţi amândoi în cercetarea cabinetului de instrucţie pentru crime de omor şi tâlhărie, au evadat spărgând uşa de legătură dintre Penitenciar şi Tribunal. Deţinuţii au reuşit să pună mâna înainte de evadare pe un pistol-mitralieră şi 35 de cartuşe, sustrase din camera corpului de gardă a Penitenciarului. La trei zile după evadare au comis două tâlhării, una în pădurea Burdujeni, iar alta la Dărmăneşti. În ziua de 23 August au atacat la drumul mare, pe şoseaua Adâncata-Burdujeni, la marginea pădurii, pe învăţătorul Traian Vasiliu, originar din Dorohoi, care venea cu căruţa spre Suceava şi l-au ucis cu mai multe focuri de armă jefuindu-l de suma de 20.000 lei şi de un ceas. Organele jandarmereşti sunt pe urmele celor doi bandiţi”.
„Lupta Poporului”, Anul II, nr. 333, Miercuri 1 Septembrie 1948.