Feresteul de la Falcău
„Societatea <Goetz & Comp> poşede la Falcău, cale de ½ oară de Straja, un feresteu de tăiat scânduri. Între feliuritele clădiri şi locuinţi frumoase din Falcău menite pentru amploaiaţii dela feresteu se află şi o prăvălie, care o ţine în arândă un creştin. Jidovii, după cum am audit dela doue persoane vrednice de credământ, voesc să dee pentru această prăvălie 400 până la 500 de florini însă directorul feresteului, care locuesce la Viena, deşi jidovii îi oferesc îndecit mai mult decât creştinul, nu voesce în nici un chip să primească un jidov în prăvălia sa”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 9, Suceava 15 Septemvre 1887.
„Suceava are imperioasă nevoie de-o baie cu aburi”
„Ideea construirii unei băi cu aburi în oraşul nostru prinde tot mai multă consistenţă. Publicul, care se bălăceşte în actualul simulacru de băi din oraşul nostru, discută tot mai aprig în jurul acestei idei. Ce-ar fi dacă primăria şi-ar însuşi şi realiza acest plan? Să se facă poate o societate pe acţiuni; sau să găsească o altă modalitate. Gazeta noastră va publica orice sugestie în această privinţă”.
„Suceava”, Anul II, nr. 41, 13 Septembrie 1937.
„În staţiunea Vatra Dornei”
„În staţiunea Vatra Dornei a început să sosească cea de-a 13-a serie din acest an de oameni ai muncii care vor petrece aici concediul de odihnă sau îşi vor îngriji sănătatea. De la începutul anului şi pînă în prezent frumoasa staţiune a găzduit peste 7000 de oaspeţi din întreaga ţară. În aceste zile munca obişnuită a personalului de la întreprinderea balneară Vatra Dornei se îmbină cu diversele pregătiri care se fac în vederea întîmpinării anotimpului friguros. Astfel, au şi început să se verifice instalaţiile de încălzire, să se repare sobele, se face aprovizionarea cu alimente şi cu combustibil necesare anotimpului rece”.
„Zori Noi”, Anul XX, nr. 5527, Duminică 19 septembrie 1965.