joi, 20 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 141 (7142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7792 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Forţa motrică...

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Tovărăşia de ajutorare la întâmplări de boală şi nenorocire din Sirete”

Tovărăşia de ajutorare la întâmplări de boală şi nenorocire din Sirete, cea dintâiu societate de felul acesta de la noi, Românii bucovineni, ne roagă să aducem prea onoratului public român încă o dată amintire de reprezentările teatrale ce are a le da Teatrul român diletant din Sirete şi de concertul ce are a-l da chorul cabinetului de lectură Renaşterea tot din Sirete, în serile de 27 şi 28 August st.n. în folosul ei. De nu mai mulţi, apoi cel puţin acei Români cari de Sânta Maria cea Mare vor fi la iarmarocul anual din Sirete să binevoiască a nu uita de numita tovărăşie”.

„Deşteptarea”, Foaia partidului poporal naţional, Anul IX, nr. 62, Cernăuţi 12/25 August 1901.

 

„Şcoala de gospodărie din Vatra Dornei”

„Şcoala de gospodărie din Vatra Dornei îşi face pe deplin datoria oferind zilnic vizitatorilor până la 200 de mese cu un preţ foarte convenabil. Vizitatorii admiră cum tinerele eleve ştiu să se impună prin o purtare corectă şi serviciu conştiincios, iar corpul didactic cu muncă efectivă este la înălţimea chemării. Aşezarea acestei instituţii în localitatea Vatra Dornei este de lăudat, iar meritul îl are Directoratul învăţământului provinciei Bucovina, care a înzestrat această instituţie cu trei imobile plus inventarul necesar şi care de altfel ar fi putut intra lesne pe mâna unor speculanţi. Preţurile meselor servite la şcoală ţin în gardă întreaga viaţa alimentară din oraşul nostru balnear, care anul acesta, ca prin minune, este frecventat numai de Români, în special membri ai corpului didactic”.  

„Popasuri”, Anul I, Nr. 1, 15 August 1943.

 

Forţa motrică...

După naţionalizare, muncitorii de la Foresta Straja-Rădăuţi şi-au dat seama că gaterele n’au îndeajuns putere pentru că o însemnată parte din forţa motrică a maşinei purta moara de alături. Comitetul de fabrică şi organizaţia PMR sesizându-se de acest lucru a luat în unanimitate hotărârea ca toată forţa motrică să se dea la gatere, iar moara să fie montată în aşa fel încât să poată funcţiona cu apă, fapt care s-a şi realizat...Acum, pe lângă faptul că forţa motrică nu mai este consumată de moară, moara poartă şi un dinam care luminează fabrica tot timpul”.

„Lupta Poporului”, Cotidian de informaţii şi atitudine democrată, Anul II, nr. 336, Suceava, Luni 23 August 1948.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Forţa motrică....
 Vizualizări articol: 1606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Forţa motrică...5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei