„Biserica din Mirăuţi”
„Sciut este că conservatorul archeologic dl. Laizner a propus anul trecut comisiei centrale archeologice din Viena, într’un raport detailat, restaurarea bisericei vechi şi ruinate Mirăuţi din Suceava. Comisia centrală a adoptat propunerea d-lui Laizner şi a presentat’o ministeriului cultelor. Vara aceasta ministeriul cultelor a trimis raportul guvernului din Cernăuţi ca acesta să-şi dee părerea sa definitivă asupra restaurării. Comisia centrală a deliberat asupra acestui raport şi, după cum cetim în <Wiener Zeitung>, inginerul Hlavka, care e totodată şi membru al acestei comisii, a obiectat că biserica Mirăuţi din Suceava ocupă în desvoltarea zidirilor bisericesci din Bucovina un loc deosebit şi că la restaurarea sa ar fi de păstrat caracterul ei original. Comisia centrală a decis, în urma acestei deliberări, a propune ministeriului cultelor restaurarea bisericei Mirăuţi”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 7, Suceava, 15 August 1887.
„O anumită bandă săvârşeşte furturi în tren”
„Prietenului şi colaboratorului nostru, d-l Eugen Cernescu, venind din trenul 5002 dela Iaşi i s’a furat în tren un portmoneu în care se afla suma de 1000 de lei. După cum ne declară d-l Cernescu, furturile s’au săvârşit între Dărmăneşti şi Adâncata. După cât vedem în ultimul timp s’au cam înmulţit furturile din tren pe linia Paşcani - Cernăuţi, nereuşind încă a descoperi pe răufăcători. Poliţia locală fiind însă informată de aceste cazuri a luat intense măsuri şi cercetează cu febrilitate cazurile şi suntem încredinţaţi că în curând va pune la punct pe aceşti hoţi de buzunare”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, Nr. 4877, 13 August 1936.
„Un interesant muzeu orăşenesc”
„Fără îndoială unul din cele mai bogate şi înzestrate muzee vînătoreşti din regiune este cel al Filialei de vînătoare şi pescuit sportiv din Fălticeni, care, în ciuda unui spaţiu relativ mic, adăposteşte nu mai puţin de 430 piese, păsări şi animale împăiate. Eforturile comunale ale membrilor acestei filiale au făcut din acest muzeu o adevărată frescă a faunei din raionul Fălticeni şi din regiunea Suceava. Una din cele mai interesante piese e cîinele raton, denumit şi eton, un mascul prins anul trecut în raionul Fălticeni cu ajutorul unei capcane de prins bursuci...Un bun prilej de cunoaştere a faunei regiunii noastre, de îmbunătăţire a cunoştinţelor generale, ca şi de apreciere a unei munci anonime şi însufleţite, îl constituie vizitarea muzeului Filialei de vînătoare şi pescuit sportiv din Fălticeni”.
„Zori Noi”, Anul XII, Nr. 3331, 16 August 1958.