Datori să fie barbaţi...
„Fiind timpul vacanţelor şcolare, mulţime de tineri au părăsit oraşele, unde au îmblat la şcoală, şi s’au dus pe la vetrele părintesci. O samă din ei au finit studiile şi vor întra în posturi publice, în posturi pentru care s’au pregătit prin studiu, şi care trebue să le procure pânea de toate dilele pentru întreaga lor viaţă; alţii au câştigat numai timp să se întrarmeze trupesce ca să înceapă cu puteri noue studiile...Bătrânii s’au luptat în tinereţele lor cu greutăţi foarte mari şi au grijit ca urmaşii lor să întâmpine mai puţine greutăţi, să studieze mai uşor şi să aibă mai multe mijloace pentru a putea studia decum au avut ei. Tinerii sunt deci datori pe întrecute ca, eşiţi din viaţă, să fie barbaţi cari rădică prestigiul societăţii noastre şi cari representându-ne ne fac onoare”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 7, Suceava, 15 August 1887.
„Earna în Bucovina”
„În districtul Câmpulungului s’a arătat dimineaţă în 14 August omăt. Vârfurile cele mai înalte din munţi sunt acoperite cu zăpadă, adecă: Giumalăul, Ouşorul, Suhardul, aşişdere munţii din părţile Ardealului şi Ungariei, Omul, Rătunda şi ineul s’au văzut albe de zăpadă, parcă ar fi în mijlocul ernei”.
„Deşteptarea”, Anul X, nr. 61, Cernăuţi, Joi 8/12 August 1902.
„Livezile şi recolta după ultimele ploi”
„Din cauza lipsei de ploaie nu numai porumbul dar şi fructele începuseră să sufere în mod serios. Aproape toate speciile se opriseră din creştere. Strugurii, în special, nu numai că nu mai creşteau, dar începuseră să cadă de pe ciorchini. Deasemeni, legumele au suferit din cauza secetei. Cele cu căpăţâna în pământ nu mai creşteau, iar tulpinele începuseră să se usuce. Ardeii, roşiile, vinetele, fasolea, castraveţii etc. se vestejiseră complet. Ploile din ultimele zile au căzut în toată regiunea. A fost o ploaie măruntă, liniştită şi fără descărcări electrice. Ploaia căzută este bună atât pentru întreaga vegetaţie, care şi-a revenit complet, până şi pentru arături, în consecinţă aproape toate recoltele pot fi considerate ca salvate de efectele secetei. Şi fructele sunt bune”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, Nr. 4877, 13 August 1936.