„Furtună nemaipomenită”
„Ziua de sâmbătă, 27 Iulie, a fost o zi de mare cumpănă. O furtună grozavă cu grindină şi ploaie s’a descărcat asupra satului Marginea. Grindina a zdrobit cu desăvârşire întreaga recoltă din partea de sus a satului. O mulţime de pomi au fost rupţi şi trântiţi la pământ. Merele şi perele mai toate au picat jos şi fiind încă foarte verzi nu se pot întrebuinţa. Frunzele au fost despoiate şi sfîrtecate. Păpuşoaiele şi celelalte pâni din partea de jos a satului, deşi nu sunt aşa bătute de piatră, sunt cu totul culcate la pământ. Păraele au ieşit din albie şi şanţurile îmflate şi turbate au apucat calea lor pustiitoare peste ogoare şi livezi. Totul e numai o apă amestecată cu boabe de gheaţă în mărimea oauălor de găină. De când ţin bătrânii minte încă n’a bătut aşa o grindină de mare”.
„Deşteptarea”, Anul IX, nr. 55, Cernăuţi, 19 Iulie (1 August) 1901.
„Chibriturile vor costa 5 lei”
„Acum când contractul chibriturilor a devenit public s’a făcut constatarea că redactarea lui e astfel concepută încât permit trustului suedez să urce oricând preţul chibriturilor la 5 lei de cutie. Se zice că pentru redactarea aceasta <greşită> s’a încasat 3 la sută din valoarea totală a contractului, sumă ce va fi împărţită între principalii contractanţi naţional - ţărănişti”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XIII, Nr. 3278, 23 Iulie 1930.
„Fanfara satului”
„Multe sîrbe, doine şi hore ştie să cînte fanfara satului Grămeşti. Unele sînt culese chiar din acelaşi sat, sau moştenite de la bătrînii de pe Valea Siretului, altele sînt compuse chiar de acei care alcătuiesc această fanfară. În zi de sărbătoare, cîntecele ei trec pragul caselor dintr-o uliţă în alta, de la om la om, ca pasărea dintr-un pom în altul, de pe o crenguţă pe alta. Peste 30 de ani de activitate are fanfara din Grămeşti. Zbîrciturile şi lipiturile pistoanelor, fligoarnelor şi a celorlalte instrumente de alamă ca şi feţele săpate de cute adînci ale celor care mînuiesc aceste instrumente trădează această vîrstă...Izvorîte din durerile trecutului şi din bucuriile zilelor de azi, cîntecele fanfarei din Grămeşti sînt o imagine cuprinzătoare a creaţiei artistice populare, care întruchipează sufletul mare şi bogat al poporului nostru”.
„Zori Noi”, Anul X, nr. 2685, Duminică 8 Iulie 1956.