„Câmpulungenii traşi pe sfoară”
„Un consorţiu de cârpitori de minciuni, cari se numeau <K.K. Hofschauspieler> de la Burghteater şi Teatru Raimund au anunţat un ciclu de 6 representaţiuni. Din nenorocire au dat numai trei representaţiuni, dar’ au jucat întotdeauna altceva şi mai puţin decum au anunţat şi au apucat-o cu acelaşi scop la Dorna. Cu asta credeau că au scăpat. Dar’ ce să vedi? Deodată se lăţeşte svonul că întorcându-se trupa din Dorna va mai da o representaţiune cu un program foarte bogat de mai multe şi frumoase piese şi cu asta vor recompensa şi satisface pe deplin publicul amăgit mai înainte. Sosind seara mult aşteptată, sala era ticsită de public. Clopoţelul sună în mai multe răstimpuri, încât era să asurdească publicul; cu mare greu cortina se ridică, când colo, un statist apare pe scenă şi anunţă că cele 2 persoane cari au vrut să joace rolul principal n’au sosit din Dorna, deci se va umplea programul cu declamaţiuni. Toţi au stat cu gurele căscate şi cu buzele umflate şi mulţi au părăsit sala...După grandioasa decepţiune s’au adunat toţi în restaurantul lui Bercun suduind asupra înşelătorilor şi înecând ciuda şi mânia în berea cea rea, care se capătă regulat la Bercun. Mulţi spun că le pare bine că Câmpulungenii au fost traşi pe sfoară şi au căpătat o lecţie cuvenită din partea nemţişorilor călători, căci dacă vine cândva o trupă de artişti români, sala e deşartă, şi dacă vin nişte străini scăpătaţi şi prăpădiţi, Câmpulungenii aleargă cu gurele căscate...”.
„Patria”, Anul II, nr. 160, Cernăuţi, Vineri în 31 Iulie (12 August) 1898.
Beţia
„Unul din relele cele mai mari şi mai primejdioase, cari bântuie multe sate româneşti este beţia. Multe familii ţărăneşti au ajuns la sapă de lemn din pricina acestei patimi. E adevărat că în anii din urmă prin cele mai multe sate de-ale noastre se poate simţi oare-care progres spre mai bine, spre trezvie, însă cu toate acestea mult mai rămâne de dorit până ce vom stârpi răul ameninţător. Ba, uneori orgia beţiei î-şi ridică (!) capul său ca un balaur furios şi isprăvile ei sunt din cele mai greţoase. Actele de prin cele judecătorii pot aduce cea mai bună dovadă că la bătăi, omoruri şi alte fărădelegi pe ţăranul nostru numai beţia îl poate duce”.
„Deşteptarea”, Anul IX, nr. 57, Cernăuţi, 26 Iulie (8 August) 1901.
„Îţi mulţumim, partid iubit!”
„La căminul cultural orăşenesc din Siret s-a prezentat în faţa unui numeros auditoriu expunerea intitulată <Grija PMR pentru ridicarea bunăstării materiale şi culturale a celor ce muncesc>. Expunerea s-a bucurat de multă atenţie din partea celor prezenţi. În continuare s-a prezentat montajul literar <Îţi mulţumim, partid iubit!> oglindind marile realizări obţinute de poporul nostru sub conducerea partidului”.
„Zori Noi”, Anul XIX, nr. 5465, Joi 8 Iulie 1965.