„Prinţul Rudolf sosesce în Bucovina”
„În diua de 7 Iuli a.c. Alteţa Sa imperială, prinţul de coroană Rudolf, sosesce în Bucovina. Pentru întâia-şi dată moştenitorul tronului Habsburgilor visitează ţara noastră, dorind a cunoasce toate provinciele şi popoarele asupra cărora este chemat de providenţă a domni odată. Călătoria aceasta are deci pentru noi o însemnătate foarte mare, căci întâile impresiuni sunt cele mai durabile, şi impresiunile ce le va primi acuma moştenitorul tronului vor rămâne lung timp neşterse în inima Sa tânără, căci cine scie, când va mai ave ocasie ca să visiteze cea mai depărtată provincie a imperiului Cislaitan”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 4, Suceava, 1 Iuli 1887.
„Mormântul de la Putna”
„Pe mormântul Voevodului Ştefan cel Mare în Putna se vor depune, cu ocasiunea serbării din 3/16 Iulie, multe daruri scumpe şi frumoase. Româncele din Bucovina vor depune o scumpă coroană de stejar, lucrată în argint, cu stema Bucovinei şi o dedicaţiune. Pe lângă această coroană, Româncele vor mai închina memoriei marelui erou şi o cunună eternă oferind o sumă considerabilă pentru înfiinţarea <Internatului de băieţi români ortodoxi-orientali> din Rădăuţi, ce va purta numele <Ştefan cel Mare>”.
„Deşteptarea”, Foaia partidului poporal naţional, Anul XII, nr. 52, Cernăuţ, Vineri 2(15) Iulie 1904.
Lipsit de canalizare
„Oraşul Rădăuţi este un oraş lipsit de canalizare. De fapt problema canalizării nu a preocupat nici odată pe vechii edili ai regimurilor burghezo moşiereşti. Aceştia s’au pitit întotdeauna atunci când oamenii muncii ridicau problema în spatele unui răspuns devenit lait-motiv: <Nu se poate! Nu putem aduce apa în oraş dela 7 km !> (distanţa dintre Rădăuţi şi Dorneşti, pe unde îşi are cursul râul Suceava). Lipsa canalizării a făcut ca la Rădăuţi incendiile să facă ravagii în atâtea rânduri, din cauză că serviciul de pompieri nu avea la îndemână apa. Comitetul Provizoriu orăşenesc a făcut pentru prima dată în istoria acestui oraş un proiect de canalizare”.
„Lupta poporului”, Anul III, nr. 585, Duminica 3 Iulie 1949.