„Băile de la Prut”
„În fine a sosit ordinul căpitanului districtual care din considerente de ordine şi moralitate publică interdice scăldatul fără costum de baiă. Ieri s’a afişat acest ordin pe şandramaua principală a băilor. Sperăm că se va şi esecuta rigoros acest ordin”.
„Patria”, Anul I, nr. 14, Cernăuţi, Vineri în 1/13 August 1897.
„Muşama cu o viaţă de Român”
„În parcul de cură din Dorna al fondului religionar există un mic rezervor în care se strânge apa feruginoasă din izvoare şi este dusă prin ţevi la stabilimentul de cură. Toată earna şi primăvara rezervorul a stat închis. Nainte cu o lună şi jumătate, sub conducerea conzilierului aulic Ullmann, care se afla în Dorna, şi a administratorului montan superior Krasucki din Iacobeni, s’a dispus descoperirea rezervorului pentru ca să se facă înlăuntrul lui nişte schimbări. Un flăcău român, cu numele Iacoban, a primit ordin să coboare pe o scară în rezervor. Ajuns devale a căzut jos fără semne de viaţă şi peste câteva clipe rămase mort, omorât de gazurile ce se strânseră în rezervor. Abia după vr’o oară a putut fi scos prin un lucrător neamţ, care cu întrebuinţarea tuturor mijloacelor de precauţiune coborâse în rezervor şi îl scoase pe nenorocitul de flăcău. Lucrătorul neamţ a primit imediat o remuneraţie de câteva zeci de florini, fiindcă şi-a expus viaţa. Mamei văduve şi sărmane a bietului flăcău s’a promis o desdăunare în bani din fondul religionar, o leafă lunară până la moarte. De i s’au asigurat banii nu ştim. Cu aceasta tragicul caz se crede încheiat în ochii lumii”.
„Deşteptarea”, Anul IX, nr. 59, Cernăuţi, 2/15 August 1901.
„Unde duce nepăsarea”
„Responsabilul lotului zootehnic din comuna Şerbăuţi, raionul Siret, se ţine de beţii şi nu-şi face serviciul în mod conştiincios, iar tovarăşa Angela Maftei, zootehnista punctului agricol, în loc să ia măsuri de îndreptare a lucrurilor când pleacă pe teren manifestă nepăsare faţă de toate acestea. Din această cauză stau de o lună şi ceva de zile 10 căpiţe de fîn pe cîmp care s-au stricat. În ceea ce priveşte reproducătorii, nu s-a făcut încă totul pentru ca acestora să li se asigure o bună îngrijire şi hrănire. E timpul ca organele în drept să ia măsuri pentru a pune capăt lipsurilor semnalate ca şi a celorlalte care mai există în acest sector de activitate în comuna Şerbăuţi”.
„Zori Noi”, Anul X, nr. 2705, 1 August 1956.