„Despre Morva şi Răpciuga cailor”
„Deunădi s’au ucis la Câmpulung, la Iacobeni şi la Vatra Dornei nişte cai dişi <răpciugoşi sau morvoşi>. După lege acei cai, la cari veterinarul (doftor de vite) trimes de căpitănat, a descoperit boala aceea primejdioasă, sunt a se ucide fără întîrdiere. Ce este răpciuga, este mai cu seamă o boală de respiraţie (răsuflare) a cailor, adecă a plămânilor, gâtului, nasului şi însoţită pe lângă aceste de umflătura gâlcilor...Legile de aceea sunt atât de aspre fiindcă răpciuga e o boală primejdioasă şi împlicioasă, căci un cal atins de dânsa poate să împle, cât trăiesce, caii de jur împrejur”.
„Deşteptarea”, Anul VIII, nr. 16, Cernăuţ, 17 Iuni 1900.
„Tablă în loc de cremă de ghete”
„Este direct revoltător felul cum se procedează faţă de noi. Nu mai ştim cum să ne hrănim familiile şi totuşi se pare că fabricanţii cei bogaţi, împreună cu câţiva comercianţi, s-au unit pentru a ne exploata...Ni se vinde acuma cremă de ghete în cutii care pe lună ce trece sunt făcute cu tendinţe tot mai înşelătoare. Capacul est bombat, fundul presat, astfel că întreaga cutie se compune din tablă şi aer, pe când crema, adică produsul pe care vrem să-l cumpărăm, aproape că nu se vede în cutie. Scoţându-se capacul de pe o asemenea cutie mică şi privindu-se mai atent fundul cutiei se observă că pe ea se află un strat de cam 2 mm. grosime cu cremă, care abia ajunge pentru a lustrui câteva perechi de ghete. Se mai întâmplă adesea ca crema să nu aibă nici o culoare având un miros impertinent şi murdărind încălţămintea”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, Nr. 4837, 18 Iunie 1936.
„Economii însemnate la piele şi talpă”
„Întrecerea socialistă ce se desfăşoară la fabrica de pielărie şi încălţăminte <Străduinţa> Iţcani are printre obiectivele sale realizarea unor importante economii de piele. Întregul colectiv a muncit cu eforturi sporite în ultima vreme obţinînd realizarea planului producţiei globale pe luna mai în proporţie de 105,97 la sută, iar a producţiei marfă în proporţie de 108,56 la sută. Luna trecută muncitorii de la fabrica <Străduinţa> au economisit 15.572 dm.p. piele bizon de bovine şi 2925 dm.p. piele bizon de porc din care se pot confecţiona 685 perechi feţe bocanci. De asemenea s-a economisit şi o cantitate de 777 kg talpă crupon precum şi alte calităţi de talpă”.
„Zori Noi”, Anul X, nr. 2667, Duminica 17 iunie 1956.