„Un perhun prin Marginea”
„Dilele trecute se târa un perhun prin Marginea. Îmbla după lucruri bisericeşti - ca să le repareze, dragă Doamne. În buzunarul caftanului său cel ferfeniţos avea învălită în o rufă murdară o cruce frumoasă de lemn pe care era săpată răstignirea şi botezul Mântuitorului. Cică crucea aceea să fie de la mănăstirea Suceviţa. Halal de noi creştinii dreptmăritori. Lucrurile sfinte bisericeşti să îmble mai întîi prin buzunarele caftanelor şi apoi pe sfânta masă, nu-i asta batjocură? Da ornatele preoţeşti, da vinul de cuminecătură? De unde le luăm, din mâini jidoveşti?”.
„Deşteptarea”, Anul VIII, nr. 17 (Ediţia a doua după confiscare) Cernăuţ, 24 Iuni 1900.
„Apel către preoţii văduvi”!
„La dorinţa şi hotărârea plenului comitetului preoţilor văduvi a înaintat I.P.V. Consistoriu petiţiunile pentru căsătorie. Era vorba însă, la ultima adunare plenară, că toţi preoţii văduvi, 96 la număr, vor trimite petiţiunile lor pentru căsătorie. Mulţi dintre ei încă nu le-au trimis. Îi rugăm deci să le trimită urgent la adresa comitetului, nu ca ei numai decât să se căsătorească, ceea ce-i stă în voie liberă fiecărui petent, ci ca, în sensul organizării noastre, să păşim cu toţii <energic ca unul> după pilda preoţilor din Serbia în faţa autorităţilor competente <pentru recunoaşterea dreptului nostru de a ne recăsători după hirotonie. Vă rugăm deci grăbiţi a ne trimite petiţiunile>. (Comitetul).
„Glasul Bucovinei”, Anul III, Nr. 446, 16 Iunie 1920.
„Şi-au amenajat un teren de volei”
„Una din prevederile contractului colectiv pe anul 1957, încheiat la Grupul 2 şantiere construcţii din Câmpulung, este amenajarea unui teren de volei. Comitetul din întreprindere a cumpărat o plasă şi o minge, iar la amenajarea terenului au contribuit salariaţii grupului prin muncă voluntară. În prezent salariaţii grupului folosesc parte din timpul lor liber jucînd volei”.
“Zori Noi”, Anul XI, Nr. 2978, 23 Iunie 1957.